Annons

KF-ordförande lämnar sina politiska uppdrag

ÖSTRA GÖINGE Camilla Westdahl (M) lämnar sitt uppdrag som kommunfullmäktiges ordförande i Östra Göinge. Vid årsskiftet tar Erling Emsfors (M) över ordförandeklubban.
Östra Göinge • Publicerad 15 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Camilla Westdahl. FOTO: PETER PAULSSON
Camilla Westdahl. FOTO: PETER PAULSSON

Westdahl tog över som fullmäktigeordförande efter Uno Johansson 2014 och fick fortsatt förtroende efter förra årets val. Nu väljer hon dock att kliva åt sidan innan mandatperioden är över.

Anledningen är ett nytt jobb, vilket innebär att Westdahl inte kan ha några politiska förtroendeuppdrag.

Annons

– Jag ska jobba som revisor och då ska jag vara oberoende, säger hon.

– Jag har vetat om det här en längre tid och vi har funderat på en lösning under sommaren och hösten. Och det kommer att bli jättebra med Erling Emsfors.

Det ligger ingen schism bakom?

– Nej, det är absolut inga motsättningar.

35-åriga Camilla Westdahl har varit politiskt aktiv sedan hon var 19 år och ser fram emot att börja ett nytt kapitel i sitt liv.

– Jag har varit inom politiken i nästan halva mitt liv. När den här möjligheten dök upp ville jag hoppa på det. Det känns bra, men samtidigt konstigt. Det kommer att bli annorlunda.

Är det uteslutet att återvända till politiken?

– Det kan jag inte svara på. Man ska aldrig säga aldrig. Men var sak har sin tid och just nu känns det väldigt avlägset.

Vad känner du dig mest nöjd med när du ser tillbaka på din tid som KF-ordförande?

– Vi har fått ett debattglatt fullmäktige. Och jag är glad över utvecklingsarbetet vi har gjort med vår revision. Där har varit stora motsättningar tidigare och det har varit en lång resa, men vi har gjort väldigt mycket.

Annons

Något du är besviken över?

– Det var min dröm att webbsända fullmäktiges sammanträden och det är jag lite ledsen över att vi inte fått till.

Känner du som ordförande något ansvar för Sverigedemokraternas tomma stolar på fullmäktige?

– Vi har gjort mycket där, haft flera möten och många diskussioner med dem och poängterat vikten av att komma på mötena. Men i slutändan landar det ju ändå på individens ansvar.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons