Annons

Rökedamerna vann seriefinalen

Hässleholm • Publicerad 17 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Anna Olsson.
 Foto: Stefan Sandström
Anna Olsson. Foto: Stefan Sandström

Då gårdagens match mellan Landskrona och Lönsboda blev inställd kunde Röke ta sig upp i topp i den skånska damettan vid vinst mot serieledande Munka Ljungby.

Annons

Första målet blev Rökes som kom i en snabb kontring i den 13:e minuten. Kajsa Nilsson spelade in till Hanna Johansson som stötte in 1–0. En ledning hemmalaget hade fram tills det återstod ynka tre sekunder av perioden när gästernas Wilma Holmqvist tryckte in en retur.

– Vi pratade om vad vi skulle göra för att ändra matchbilden, säger Röketränaren som fick se sitt lag alltmer ta sig in i matchen.

Annons

– Det var otroligt starkt att göra sex raka mål och vända underläge till seger. Samtliga spelare ska ha beröm även om jag vill ge en extra eloge till vår målvakt Nova Frykman Axelsson som växte in i matchen efter sitt olyckliga ingripande, säger Benny Sand.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons