Annons

Lurades att swisha 12 000

HÄSSLEHOLM Försöken att bedra äldre på olika vis har skjutit i höjden under de senaste veckorna.
Hässleholm • Publicerad 18 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Försöken att bedra äldre på olika vis har skjutit i höjden under de senaste veckorna. Under fredagen lyckades en bedragare lura en kvinna i 70-årsåldern på 12 000 kronor genom att utge sig från att vara från banken samt förmå henne att logga in på sin internetbank och swisha nämnda summar pengar till ett telefonnummer.

Ytterligare två kvinnor utsattes för försök under torsdagen och fredagen. En bedragare ringde och utgav sig för att vara från polisen och ville få henne att överföra pengar, men utan att lyckas.

– Och en målsägande blir kontaktad av någon som påstår att hon ansökt om ett lån. Men det verkar bara vara ett svepskäl för att få tillgång till inloggningar och andra uppgifter. Men man har inte lyckats, säger Magnus Vendler på Hässleholmspolisen.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons