Annons

Högalidsavdelningen stängs

Hässleholm Vid tisdagens sammanträde i omsorgsnämnden klubbades förslaget till verksamhetsbudget för 2020 igenom av majoriteten.
Hässleholm • Publicerad 19 november 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid tisdagens sammanträde i omsorgsnämnden klubbades förslaget till verksamhetsbudget för 2020 igenom av majoriteten. Socialdemokraterna deltog inte i beslutet.

Beslutet innebär bland annat att den sedan tidigare planerade stängningen av en avdelning på Högalidshemmet går vidare. Det trots protester från bland annat personal och anhöriga till den enda boende som finns kvar på den aktuella avdelningen. Något som tidningen skrivit om.

Annons

Förvaltningschef Anneli Larsson har tidigare förklarat att det finns ett politiskt beslut att avveckla avdelningen, som istället ska bli personalutrymme för hemtjänsten.

Enligt ordföranden i omsorgsnämnden, Karin Axelsson (M), ska personalen erbjudas andra platser och den boende ska erbjudas förslag på andra placeringar.

– Den boende ska inte tvingas bort, säger hon.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons