Annons

Hovrätten ändrar dom – jägare får fängelse

BALLINGSLÖV 200 timmars samhällstjänst ändras till sex månaders fängelse. Detta trots att den dömde mannen presenterat nya uppgifter i hovrätten.
Hässleholm • Publicerad 19 november 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
Hovrätten ändrade jägarens straff från villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst till sex månaders fängelse.
Foto: John Alexander Sahlin/TT/Arkiv
Hovrätten ändrade jägarens straff från villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst till sex månaders fängelse. Foto: John Alexander Sahlin/TT/Arkiv

Den 75-årige jägaren satt lutad mot ett träd när en man passerade med sin sexmånaders jakthund i koppel. Då sköt jägaren bredvid de båda. Först ett skott, och när den promenerande mannen blivit arg, ytterligare ett.

Annons

I hovrätten hävdade dock den dömde att den andre mannen gick runt på en åker och hetsade sin hund mot jägaren under hela händelseförloppet. Eftersom han blev rädd för sitt liv sköt han då skotten. Att han i tingsrätten sagt att hunden började hetsas mot honom efter skotten skulle berott på stress.

När tingsrätten meddelade sin dom i början av 2019 blev påföljden för mannen en villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst. Detta sas motsvara nio månaders fängelse, vilket är minimistraffet för grovt olaga hot.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons