Annons

Sösdala får spela med Göingelagen

Sport • Publicerad 21 november 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Sösdala kan känna sig nöjda med mötet i Lund då deras förslag om att att flyttas över från den mellersta division 5-serien till den nordöstra gick igenom.

Nu blir det matcher norröver mot Bjärnum och Hästveda i stället för Teckomatorp och Svalöv som det gamla förslaget föreslog.

Annons

– Framförallt tror jag att grabbarna i laget är glada. De flesta av dem bor i Hässleholm och då känns det mer naturligt att spela i den nordöstra serien, säger Sösdalaordföranden.

– Derby mot Mala och Bjärnum gör att intresset ökar. Det här ger en energiboost inför kommande säsong.

Sösdala har inte känt den rätta tillhörigheten i den mellersta Skåneserien.

– Vi ligger i Hässleholms kommun och då känns det inte lika hett att möta lag som Höör och Hörby. Vi drar gränsen vid Tjörnarp, säger Servin.

Sösdala är nykomlingar i femman dit de kvalificerade sig via lyckat kvalspel mot Uppåkra.

– Det är inte av sportsliga skäl som vi byter då vi tror att vi fotbollsmässigt haft i stort sett lika stora chanser i bägge serierna, menar Servin som tycker att slopandet av sjuan gick väl snabbt.

– Det känns lite drastiskt att förändringen kommer redan nästa år. Men framtiden får väl utvisa om det var rätt.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons