Annons

Anrik cykelaffär utökar i nya lokaler

Hässleholm 1924 startade Olof Mohlin cykelaffär i Hässleholm och Kristianstad. I dag är det Ulf Mohlin, tredje generationen som tillsammans med Lourdes Mohlin driver butiken vidare i nya lokaler på Lövgatan.
Hässleholm • Publicerad 29 november 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Ulf Mohlin satsar på mopeder igen i butiken.                                                          Foto: Stefan Olofson
Ulf Mohlin satsar på mopeder igen i butiken. Foto: Stefan Olofson

På fredagen var det premiär i de nya lokalerna på Lövgatan, efter flytten från Skolgatan. Det är inte vanligt att samma butik går i arv i flera generationer och fyller 95 år samtidigt med nysatsningen.

– Jag började med butiken när jag var 32 år. Då hade jag hunnit med en handbollskarriär och utlandsboende, berättar Ulf Mohlin.

Annons

Huvudbutiken finns i Kristianstad på 2 000 kvadratmeter.

– Nu har vi 800 kvadratmeter i Hässleholm, säger Ulf Mohlin och sveper med handen över cykelhavet.

I källarplanet finns en stor verkstad.

Under decennierna i mitten på 1900-talet såldes Mohlins mopeder. Nästan varje tonårskille körde moped då.

– Jag har trälådor från farfars och pappas dagar med orginalgrejer till mopeder. Det är värt mer än aktier.

Det finns nördar som älskar mopeder och vårdar de ömt.

Att ha en moped från 1960-talet med orginaldelar är värt allt dessa människor.

Och mycket riktigt kommer det in en medelålders kille med över 200 mopeder i sin samling för att prata reservdelar med Ulf Mohlin när tidningen är på besök.

Jonas Ekberg jobbar i butiken.

– Elcyklar är fortfarande på uppgång, och här i hässleholmstrakten är mountainbike stort. Annars är klassiska damcyklar som går bra. Herrcyklar är ingen jättegrej. Många män vill ha en damcykel. En sak som börjar komma är elektriska mountainbikes, säger Jonas Ekberg.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons