Annons

Hedersam Tyringeförlust

Olycksminuter Formstarka Tranås avgjorde matchen med två mål i mittenperioden
Sport • Publicerad 4 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Felix Lidgren gjorde Tyringes enda mål i hemmaförlusten mot Tranås.                                                                                   Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Felix Lidgren gjorde Tyringes enda mål i hemmaförlusten mot Tranås. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Tyringe hängde inledningsvis med bra i det höga tempot mot gästande Tranås, som har varit det bästa laget i Hockeyettans andra halva.

De var nära ett ledningsmål i matchens sjätte minut i numerärt underläge då Sebastian Freed Karlsson satt utvisad men pucken satt i ramen. I stället så var det gästerna som gjorde 1–0 efter 9,14. David Ojamäe blev lämnad fri framför mål och krutade in ledningsmålet för Tranås.

Annons

Men Tyringe lät sig inte nedslås utan fortsatte att trumma på. De hade ett par bra kvitteringschanser genom Melker Eriksson och Erik Kurtz Bengtsson.

– Vi gör det riktigt bra och tar bort mycket is och tid från motståndarna, säger Joakim Andersson.

– Vi skapade mycket chanser i perioden men tyvärr så blir det inte mål. Vi måste bli mer effektiva framför kassen.

Tyringe fortsatte att hänga med i inledningen av den andra perioden. Det blev rättvist en kvittering efter 8,29 då Felix Lidgren petade in pucken på en retur efter skott av Bálint Horvath.

Men glädjen för de 386 i hemmapubliken blev kortvarig då Tranås bara behövde nio sekunder för att återta ledningen efter mål av Tobias Sjökvist.

Efter 11,53 var det dags för 3–1. Filip Halvorsson slog på ett skott som via en Tyringeskridsko gick till Sebastian Frantz som slog in pucken bakom Joakim Strandberg i hemmamålet.

Därefter tog Tranås över och var nära fler mål. I slutet kunde det dock blivit ett nytt Tyringemål då Kevin Ericson och Preston Ames sköt var sitt skott.

– Än en gång så gör motståndarna mål direkt efter att vi gjort det. Det har varit så här några gånger och jag vet inte riktigt vad vi ska göra åt det, säger Andersson.

I den tredje perioden dominerade Tyringe mot ett Tranås som mest verkade spela på resultatet. Hemmalaget skapade en hel del chanser, bland annat ett hårt skott av backen Andreas Anarp.

Med en och en halv minut kvar tog Tyringe ut målvakten men ett tätt Tranåsförsvar släppte inte till några chanser,

Annons

– Vi drev på riktigt hårt i början av den tredje perioden och hade 8–2 i skott efter sju minuter, säger Andersson som trots förlusten var nöjd med mycket.

– Jag tycker att vi visar bra energi i matchen. Tyvärr så slarvar vi i passningsspelet.

Genom segern så är Tranås mer eller mindre klara för Allettan.

– Det är ett riktigt topplag vi mötte. Jag tyckte att grabbarna visade härlig attityd, bara synd att vi skulle släppa in så billiga mål.

– Jag tycker att det över huvud taget var en riktigt bra hockeymatch. Jag vill ge extraberöm till vår målvakt Joakim Strandberg och Röglelånet Melker Eriksson, säger Joakim Andersson vars Tyringe på söndag har en ny hemmamatch då Kallinge Ronneby kommer på besök.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons