Annons

Osby IK stormar vidare mot Alltvåan

Sport • Publicerad 4 december 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Lagkaptenen Colin Holmström avgjorde matchen till Osbys fördel med sitt 5-4-mål halvvägs in i den tredje perioden. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Lagkaptenen Colin Holmström avgjorde matchen till Osbys fördel med sitt 5-4-mål halvvägs in i den tredje perioden. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Vi var ett bättre lag och skapade fler chanser under hela matchen, säger Osbytränaren Teemu Elomo. Det var kanske mer två utvisningar än hemmalaget som bromsade Osby IK en aning i upptakten av matchen.

– Men vårt boxplay var grymt, säger Elomo som fick se lagkaptenen Colin Holmström ge gästerna ledningen efter 16.44, assisterad av Lukas Björnsson och Riku Rissanen.

Annons

55 sekunder före periodpausen stärkte OIK greppet om matchen när Haralds Podzins satte 2–0-pucken bakom Gustav Walldén i Trelleborgskassen.

Colin Holmström utökade till 3–0 7.31 in i mellanakten, vilket blev det enda målet i perioden.

Haralds Podzins spädde på till 4–0 i tredje perioden och resten blev transport för Osby som var ett par klasser bättre än Trelleborg.

Viktor Lundberg satte punkt genom att göra 5–0.

Trelleborg hade några farliga lägen under matchen men då möttes de av väggen Jaroslav Brazdil.

OIK-tränaren var oerhört nöjd med den kollektiva insatsen i Trelleborg och delar ut en extra ros till formationen med Kasper Forsell, Eric Lövstrand och Haralds Podzins.

– Vår tredjefemma gjorde tre mål – tre viktiga mål.

Med tre omgångar kvar har OIK skaffat sig ett utmärkt läge. Det återstår visserligen tre tuffa bataljer men å andra sidan är Osbys marginal ner till Guts (under strecket) sju poäng – med nio poäng att spela om.

– Nu åker vi hem och laddar om inför fredagens hemmamatch mot Olofström. Jag tror det blir en riktigt het och bra hockeymatch. Vi har ju ungefär samma läge och kan säkra en Alltvåanplats. Vi hoppas på mycket publik, jag tror att det kan komma en hel del från Olofström också, säger Teemu Elomo.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons