Annons

Ung man gripen för mordet på Emilia

En man i 20-årsåldern har gripits för mordet på 20-åriga Emilia Lundberg som hittades död i en å utanför Tollarp.
Tollarp/Kristianstad • Publicerad 4 december 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp. Foto: Johan Nilsson / TT
Ljus, blommor och minnessaker vid minnesplatsen på torget i centrala Tollarp. Foto: Johan Nilsson / TT

Den 20-åriga kvinnan har varit försvunnen sedan i den 22 november. Fallet har väckt stor uppmärksamhet och organisationen FIKK – Frivilliga insatser vid kris och katastrof, har organiserat sökningar med ett 50-tal frivilliga som pågått i flera dagar.

Vid 14-tiden på tisdagen hittade dykare från sjöpolisen i Stockholm hennes döda kropp i Vramsån.

Annons

Förundersökningen om människorov fortsätter och polisen har nu även inlett en förundersökning om mord, skrev polisen på sin hemsida efter fyndet.

Det är Aftonbladet som nu har fått fram uppgiften om att en person gripits utifrån handlingar på tingsrätten. Det rör sig om en begäran om offentlig försvarare som lämnats in.

– En person är frihetsberövad som misstänkt för mordet på Emilia, bekräftar chefsåklagare Jenny Lindell för tidningen.

Under eftermiddagen skickade sedan åklagarmyndigheten ut ett pressmeddelande angående frihetsberövandet.

Myndigheteten bekräftar där att en man i 20-årsåldern redan på tisdagskvällen anhölls i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mord. Under onsdagen greps han.

"Ett första preliminärt utlåtande har lämnats av rättsläkare angående undersökningen av den döda kvinnan. Efter detta utlåtande kvarstår brottsrubriceringarna mord samt människorov", skriver Åklagarmyndigheten i sitt pressmeddelande, och meddelar i övrigt att polis och åklagare i nuläget inte kan lämna mer information.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons