Det går inga trender i pepparkaksbygget – och det är helt rätt, tycker konditorn Per Klein.Foto: Jessica Gow/TT
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Kolla så att delarna passar ihop, annars får du problem längre fram i bygget.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Gelatinblad blir fönster.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Dags att vara kreativ och dekorera med kristyren. En spritspåse är en god hjälp.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Per Olsson täcker hela taket med rosa kristyr...
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
... och findekorerar med spritsen.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Det mest kritiska momentet är när delarna ska fogas samman. Per använder en karamellblandning som lim.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Pers limblandning tar lite tid på sig att stelna, vilket är en klar fördel. Då hinner man hinner placera delarna rätt.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Slutklämmen är det lätta snöfall av florsocker som faller på pepparkakshuset.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet

Pepparkakshuset – eldprov i köket

Att baka ett eget pepparkakshus till jul vore ju mysigt – om inte väggarna blev så sneda, skorstenen hamnade på trekvart och taket rasade in redan vid lucia. Men lugn. Om du följer pepparkaksproffsets tips så kommer husbygget att gå bra i år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg