Medaljchansen kvar efter bragdupphämtning

HANDBOLL Sverige låg under med 21-12 med 20 minuter kvar. Med tre sekunder kvar räddade Mikaela Mässing oavgjort 28-28 mot Spanien och chansen till VM-semifinal finns kvar.
Sport • Publicerad 8 december 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– Många huven hänger och vi har tappat hoppet ganska mycket. Men det är väl då man kan gå in och bara bomba och hoppas det blir mål, sade den före detta H65 Höör-spelaren Mikaela Mässing till SVT Sport.

När förstauppställningen körde fast i anfallsspelet, med i stort sett uteblivet skytte, fick Mässing tillsammans med Carin Strömberg ta hand om skyttet från nio meter och då gick det helt plötsligt mycket bättre.

Första halvleken var fullkomligt genomusel av Sverige. Massor av tekniska fel och man gjorde inget spelmål förrän i den 15:e minuten när Linn Blohm från linjen reducerade till 2-7.

Även bakåt var det tveksamt av Sverige och hade inte målvakten Filippa Idéhn storspelat så hade paussiffrorna varit ännu värre än de 8-14 som det nu stod.

Med bara tolv minuter kvar av matchen ledde Spanien fortfarande med sex bollar, 17–23. Då började framförallt Nathalie Hagman, Mikaela Mässing och Carin Strömberg att leverera framåt.

Vid ställningen 23–26 fick hon ta en straff. Hon sköt den hårt i stolpen, men tog returen liggande och satte bollen till 24–26.

Med sex sekunder kvar hamnar bollen hos Mikaela Mässing. Med tre sekunder kvar skjuter hon skottet som betyder 28–28.

Sverige står nu på tre poäng och har kvar att möta Rumänien och Montenegro på tisdag och på onsdag. De två bästa lagen i gruppen går vidare till semifinal.