Annons

”Stor tragik för dem som redan är svaga”

Hässleholm Nedläggningen av verksamheten för äldre personer inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rört upp känslorna hos både boende och personal på gruppboenden i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 11 december 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Omsorgsnämnden fattade under hösten beslutet att den så kallade pensionärsverksamheten för personer inom LSS ska läggas ner.

Verksamheten som har hållit till på Senioren i Hässleholm har inneburit att personer på olika gruppboende kunnat träffas och göra saker tillsammans som till exempel att sjunga och fika.

Annons

Personal och boende på ett gruppboende i Hässleholm har skickat en protest till omsorgsnämnden där de beskriver verksamheten som väl fungerande och något som de boende längtar till och ser fram emot.

Anställda på ett gruppboende berättar även hur ledsna de boende är över nedläggningen. De anser att politikerna borde komma ut till verksamheten för att prata med de boende.

Även Kjell Göran Hansson som är ordförande i FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn, unga och vuxna) har även reagerat kraftigt. Han anser att det innebär en stor tragik för dem som dessutom redan är svaga i samhället och att det även saknas en konsekvensanalys när det gäller nedläggningen av verksamheten.

Caroliina Hejdenberg Lind som är verksamhetschef inom omsorgsförvaltningen förklarar att det inte handlar om någon lagstadgad verksamhet. Hon tillägger att aktiviteter ska kunna ombesörjas utifrån gruppbostaden.

Helén Fingalsson helen.fingalsson@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons