Sverige tog sjunde VM-guldet

Innebandy Sveriges innebandydamer är världsmästare för sjunde gången i rad och nionde gången totalt.
Sport • Publicerad 15 december 2019 • Uppdaterad 14 december 2021

Men det blev, precis som i semifinalen mot Finland, en riktig nagelbitare för Sverige mot hemmanationen Schweiz i VM-finalen.

Detta sedan Schweiz hade kvitterat till 2-2 åtta sekunder före slut inför den jublande hemmapubliken.

Annars var det hemmalget som började bäst. Redan efter en minuts spel kunde nämligen Margrit Scheidegger pricka in 1-0 efter att det svenska försvaret blivit stillastående.

Men Sverige kvitterade genom Moa Gustafsson framspelad av av klubbkompisen i Mora, Anna Wijk.

Sverige hade till synes ytterligare en boll inne. Men efter en lång videogranskning dömdes det bort, och Sverige fick nöja sig med en 2-1-ledning till sista perioden.

Malmö FBC:s Ellen Rasmussen skadade foten tidigt i turneringen och fick först i semifinalen mot Finland rejält med matchtid. Hon var även med i går.