Annons

Hastigheten ses över vid skolan i Bjärnum

Bjärnum Nu ska trafiksäkerheten på väg 117 utanför skolan i Bjärnum förbättras. Tekniska förvaltningen ska undersöka om hastigheten kan sänkas på den aktuella sträckan.
Hässleholm • Publicerad 8 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Roger Winroth fick trädgården förstörd när en bilist kolliderade med hans staket och stenstolpar. – Alltför många kör för fort. Det är bra att kommunen reagerar.       Foto: Stefan Olofson
Roger Winroth fick trädgården förstörd när en bilist kolliderade med hans staket och stenstolpar. – Alltför många kör för fort. Det är bra att kommunen reagerar. Foto: Stefan Olofson

Förra veckan kolliderade en man i 50-årsåldern med ett staket i en villaträdgård på andra sidan vägen utanför skolan i Bjärnum. Kollisionen var våldsam och mannen skadades svårt.

Annons

Redan i fjor kontaktade ägaren till huset, som Roger Winroth och hans fru hyr, tekniska förvaltningen och Trafikverket för att uppmärksamma dem på trafiksituationen på sträckan förbi Bjärnums skola.

Efter besöket på onsdagen var det inget snack om saken längre.

Annons

Trafikverket äger vägen och bestämmer om eventuella farthinder och fler fartkameror.

Fakta:

Fartmätning

M (tidigare Motormännen) i Hässleholm, i form av Mikael Kullberg och Willy Wahlin, mätte hastigheten på fordon som körde på väg 117 vid skolan i Bjärnum mellan klockan 11 och 12 på onsdagen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons