Monika Yngvesson och Bertil Svensson får hjälp av Skånetrafikens informatör Andreas Lazarevski som visar hur de för första gången kan använda det nya biljettsystemet och betala med kort. Foto: Pernilla Nielsen Negrén
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Köerna vid Skånetrafikens kontor på centralstationen är fortsatt långa, men innan januari är slut ska 30 ombud bli 60 ute i de skånska kommunerna. Minst ett ska serva resenärer i varje kommun.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Vad har jag för alternativ när jag ska köpa biljett? är Rolf Erikssons fråga till Andreas Lazarevski, en av de många extrainsatta informatörerna som Skånetrafiken placerat ut vid biljettautomater men även ute vid bussterminaler för att guida passagerare rätt med det nya biljettsystemet.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
– Vi tar allvarligt på kritiken och det handlar om att vi måste skapa förståelse och trygghet. Men det gamla systemet var inte bättre. Däremot behöver man lära sig och det kommer att ta tid, sa Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Från och med tisdagen den 21 januari går det att blippa sitt betalkort även på Malmös stadsbussar, precis som på regionbussarna. På tur för införandet står nu Kristianstad, Eslöv, Landskrona och Ängelholms stadsbussar. Foto: Marianne Pernbro/Arkivbild

Informatörer, blipp och fler ombud

SKÅNE Skånetrafikens nya biljettsystem fortsätter skapa huvudbry, men med hjälpande personal, blippbetalning och fler ombud ska allt bli enklare.
– Vi tar allvarligt på kritiken och det handlar om att vi måste skapa förståelse och trygghet. Men det gamla systemet var inte bättre, det menar Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg