Annons

Nytt datum för stormöte

GLIMÅKRA Platsutvecklingsprojektet för Glimåkra tar avstamp i ett stormöte i byn den 4 februari.
Östra Göinge • Publicerad 20 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Platsutvecklingsprojektet för Glimåkra tar avstamp i ett stormöte i byn den 4 februari. Från början var det tänkt att mötet skulle hållas den 21 januari, men Tobias Bosson, lokal projektledare, meddelar att det är ändrat till den 4 februari klockan 18.30 i folkhögskolans matsal.

Glimåkra har valts ut som pilotort i ett projekt som ska hjälpa platser att utvecklas långsiktigt. Byn ska helt enkelt bli attraktivare – både som bostadsort och som besöksmål.

Annons

Glimåkra har valts ut för att där finns ”lokala föreningar med förmågan att engagera andra lokala aktörer, både näringsliv, sociala företag och ideella krafter för att driva utvecklingen lokalt”.

Arbetet i Glimåkra ska gynna utvecklingen på orten. Och erfarenheterna från pilotorten Glimåkra ska sedan ligga till grund för en metod för lokal platsutveckling som kan användas på andra orter runt om i Skåne.

– Det är ett platsutvecklingsprojekt. Det ska få oss som bor i Glimåkra att vilja bli kvar, det ska få folk som besöker Glimåkra att vilja stanna lite längre och det ska få folk att vilja flytta hit. Vi ska hitta större projekt, det här handlar inte om övergångsställen eller nattvandrare, har Bosson tidigare sagt till Norra Skåne.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons