Sverige återfick lite av hedern

Sport • Publicerad 21 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Sveriges Mikael Appelgren räddar under tisdagens EM-handbollsmatch i mellanrundan grupp 2 mellan Ungern och Sverige i Malmö Arena. Foto Andreas Hillergren/TT

- Det var skönt att det lossnade. Vi ville verkligen vinna i dag även om vi inte har chans till medalj, sade lagkaptenen Jim Gottfridsson till TV6 efter matchen.

- Tyvärr missar vi dock fortfarande alldeles för många öppna chanser, men jag är stolt över vårt försvarsspel, fortsatte han.

Gottfridsson blev femmålsskytt, liksom Lugis Lucas Pellas, som på nytt gjorde en fin insats när han fick chansen på vänsterkanten från start.

Mikael Appelgren stod i mål och storspelade, framförallt i andra halvlek. Dock var ungrarna mycket tamare än man kunde förvänta. Laget hade en bra chans att nå semifinal. Den finns kvar, men är betydligt mindre inför onsdagens avgörande gruppmatcher. Det var tack vare den storspelande målvakten Roland Mikler som ungrarna var kvar i matchen till ställningen 18-18 knappt tio minuter före slut. Då satte Sverige in det avgörande rycket.

I och med Ungerns förlust är Norge klart för semifinal.

På onsdagskvällen avslutar Sverige EM med match mot Island i Malmö arena.