Klart: Sex nya namn klara för Tokyo-OS

olympiskt Två friidrottare, två simmare och två seglare. Dessa presenterades under fredagen som nya i sommarens svenska OS-trupp.
Sport • Publicerad 31 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Kim Amb, Angelica Bengtsson och Josefin Olsson har tagits ut till sitt tredje OS. Foto: Pontus Lundahl/TT
Kim Amb, Angelica Bengtsson och Josefin Olsson har tagits ut till sitt tredje OS. Foto: Pontus Lundahl/TT

Samtliga sex är OS-veteraner på så vis att de gjort minst ett OS tidigare. Tre av dem – friidrottarna Kim Amb och Angelica Bengtsson, samt seglaren Josefin Olsson – gör faktiskt sitt tredje olympiska framträdande under Tokyospelen.

Angelica Bengtssons främsta merit är fortfarande guldet i världsungdoms-OS i Singapore för tio år sedan, men det nordiska rekordet på 4,80 är från fjolårets dramatiska VM-final i Doha i fjol. Också Kim Amb har sin bästa säsong bakom sig med ett kast på 86,03 som längst.

De båda simmarna Erik Persson och Louise Hansson gör båda sitt andra OS efter framträdanden i Rio för fyra år sedan.

Josefin Olsson seglar laser radial, och blev sexa i Rio för fyra år sedan. Hon har också ett VM-silver från sex år tillbaka.

Fakta:

OS-truppen hittills

Brottning:

Judo:

Friidrott:

Gång:

Kanot:

Simning:

Skyttesport:

Segling:

Bordtennis:

Ridsport:

Fotboll:

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.