Annons

Misstänkt farligt föremål påträffat i flerbostadshus

Publicerad 6 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Polis på plats i Helsingborg där ett misstänkt farligt föremål hittades i ett flerbostadshus i på torsdagskvällen. Ett tjugotal personer har evakuerats från fastigheten och intilliggande fastighet. Bombskyddet har påbörjat sitt arbete i huset.
Foto: Johan Nilsson / TT
Polis på plats i Helsingborg där ett misstänkt farligt föremål hittades i ett flerbostadshus i på torsdagskvällen. Ett tjugotal personer har evakuerats från fastigheten och intilliggande fastighet. Bombskyddet har påbörjat sitt arbete i huset. Foto: Johan Nilsson / TT

Flera polispatruller larmades till platsen strax innan halv åtta på torsdagskvällen.

Annons

Vem är det som har larmat om händelsen?

Polisen har gjort en mindre avspärrning i området.

Totalt har 21 personer evakuerats från tre våningar i ett sjuvåningshus. Även tre personer från trappuppgången intill har evakuerats. De evakuerade kommer att få samlas i Helsingborgshems lokaler på Industrigatan, skriver polisen på sin hemsida.

Strax innan klockan 22 var bombskyddet på plats för att gå in och röntga föremålet ifråga. Enligt polisen kan de evakuerade återgå till sina bostäder vid 23.30 på torsdagskvällen. Polisen ville inte under torsdagskvällen kommentera huruvida föremålet varit skarpt eller inte.

Bara en och en halv timma senare, strax efter klockan ett på natten, larmas polisen till Bredgatan, inte långt därifrån, sedan boende hört en explosion. Man rycker ut med flera patruller och lyckas hitta en fastighet som fått skador på bland annat entrédörren, fönster och ett tak över entrén.

Platsen spärrades av och Nationella bombskyddet kallades in för undersökning. Denna var klar och avspärrningarna hävda vid kvart över fem-tiden på fredagsmorgonen. Ingen ska ha blivit skadad vid explosionen som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad ska sex personer ha gripits misstänkta för händelsen på Wienergatan. För explosionen på Bredgatan har, enligt polisen, ännu ingen gripits.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons