Annons

Skånetrafiken ser över biljettpriser

Skåne Skånetrafikens biljettpriser ska ses över. Det beslutade Region Skånes kollektivtrafiknämnd på fredagen. Det innebär goda nyheter för resenärer i Vinslöv och Killeberg.
Publicerad 7 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Protesterna mot Skånetrafikens nya biljettsystem har varit skarpa, inte minst i Vinslöv. På fredagen var en punkt på kollektivtrafiknämndens sammanträde en rapport från Skånetrafiken.

– Vi vill se det nya prissystemet, svart på vitt, säger Kami Petersen, (MP), ledamot. Det fick vi i dag och vi vill åtgärda de allvarligaste problemen eftersom en stor del av samhället påverkas negativt.

Annons

Alliansen var först emot förslaget från socialdemokraterna och miljöpartiet men till slut enades nämnden om att ta ställning till hur de kraftigaste prisökningarna kan justeras på mötet i april istället för i maj.

– Att vänta flera månader med att ge svar på om de drabbade resenärerna kommer få mer rimliga biljettpriser är inte ansvarsfullt. Det här drabbar resenärer varje dag. Det måste man ha respekt för så det är positivt att nämnden enades om att agera snabbare, säger Andreas Schönström (S), andre vice ordförande kollektivtrafiknämnden.

Prishöjningarna har slagit väldigt olika i Skåne. En del har fått billigare resor andra betydligt dyrare. Som Norra Skåne tidigare berättat har Vinslövsborna protesterat högljutt.

För dem har en enkelresa med de nya biljettpriserna mellan Vinslöv och Hässleholm fördubblats, från 25 till 50 kronor, och ett månadskort har gått från 450 till 850 kronor.

Även för dem som bor i Killeberg har priserna skjutit i höjden. En enkel resa Killeberg-Hässleholm har ökat med 45 kronor, från 60 till 105 kronor, och ett månadskort har blivit 299 kronor dyrare.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons