Annons

Hon hade ett stort hjärta

Personligt Minnesord efter Birgitta Karlsson, Hässleholm.
Personligt • Publicerad 8 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Birgitta Karlsson blev 88 år gammal. PRIVAT BILD
Birgitta Karlsson blev 88 år gammal. PRIVAT BILD

Birgitta Karlsson, Hässleholm, har avlidit, 88 år gammal. Hon var en kvinna med mycket stort hjärta, som tog hand om och brydde sig om liten som stor, och alla i sin närhet.

Hon föddes i Lund, dotter till kyrkoherde Magni och makan Blenda. Birgitta växte upp på Österlen där fadern tjänstgjorde i Södra Mellby och Vitaby församlingar under många år.

Annons

Efter studentexamen i Ystad 1951 studerande hon vidare till receptarie och tog slutligen examen i Stockholm 1955. Hon var en tid anställd på apoteket i Broby.

I samband med giftermålet med maken Åke 1959 flyttade hon till Hässleholm. Därefter arbetade hon som receptarie på Apoteket Kronan i 36 år tills hon gick i pension 1995.

Birgitta var aktivt engagerad i det frivilliga arbetet inom Hässleholms församlingskår, kyrkfolket.

Ett annat av hennes stora fritidsintresse var hästsport. Som medlem i styrelsen för Röinge ridklubb, där hon var vice ordförande, kom hon att ägna stor tid tillsammans med de ridintresserade döttrarna Lena och Louise. Birgitta tjänstgjorde även som B-domare i hästhoppning.

Ett annat av hennes stora intresse var tennis, där hon följde sonen Lars både som spelare och sedan som internationell domare med världen som arbetsplats.

Tennisen följdes via tv i hemmet, men hon var också på plats på några av de stora tennisarenorna i världen. På sommaren var hon en trogen gäst på Swedish Open i Båstad där hon följde matcher ofta tills sista bollen var spelad.

Hon tillbringade somrarna i Båstad i mer är 50 år, där släkten Graff är bördig, bland annat hennes mor Blenda Graff.

Där umgicks hon med barn, barnbarn och släktingar och njöt till fullo som soldyrkare av den svenska sommaren.

Vi kommer alltid av hela vårt hjärta att sakna mojan samt minnas hennes goda livsgärningar.

Lars Graff, Lena Nilsson, Louise Graff
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons