Annons

Lokalt reklambolag spås bli en stjärna

Hässleholm Nadja Olsson driver sitt eget produktionsbolag som har kunder över världen. Hon är en av de som fick berätta om sina affärsidé under Nyföretagarcentrums dag Träffa morgondagens stjärnor.
Hässleholm • Publicerad 12 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Nadja Olsson fick hjälp när hon precis startat sitt företag Lunafilm. Foto: Linnea Nybogård
Nadja Olsson fick hjälp när hon precis startat sitt företag Lunafilm. Foto: Linnea Nybogård

Lunafilm är bara ett år gammalt men Nadja Olsson har redan haft uppdrag i både Stockholm och Sydafrika även om det utgår från Skåne. Lunafilm blir anlitad av andra företag för att skapa film, foto och animationer till sociala medier.

– Det är en dröm att jobba med detta, berättar Nadja Olsson.

Annons

Det började som ett UF-företag när hon gick på Plusgymnasiet i Kristianstad. Då drev hon det med tre kompisar, i dag är hon ensam. Hon tar in folk efter behov.

Stiftelsen Nyföretagarcentrum hade bjudit in sex företag de hjälpt för att berätta om sin resa. Bland annat STRNG WMN som designar kläder och Frank Vital som säljer en bärbar vattenflaska/smoothiemixer.

Målet med dagen var att visa var Nyföretagarcentrum gör och låta företagen visa upp sig.

– Visa att vi levererar livskraftiga företag, säger Jimmy Håkansson som är rådgivare på stiftelsen.

Företagen som föreläste under dagen har varit igång olika länge. Till exempel har sajten Cenedo inte ens startat sin försäljning än. Genom den sajten ska konstnärer kunna sälja sina foton som kommer inramade till köparna.

MTC Maskin och Trädgårdscenter samt ASKTUS var också med.

Nyföretagarcentrum erbjuder olika sorters hjälp. När Nadja Olsson kom i kontakt med dem hade hon redan startat sin firma.

– De hjälpte mig med hur jag skulle gå till väga för att hitta nya kunder, berättar hon.

Men de går också igenom affärsplaner och hjälper till med goda råd.

Enligt deras statistik så klarar sig 83 % av alla företag som har sökt hjälp hos dem. Hos de som inte fått hjälp ligger siffran på 68 %. Det senaste året hjälpte de 78 nystartade företag.

Annons

Nadja Olsson planerar faktiskt att starta ett annat företag så att hon kan driva produktionsbolag med en annan Persson. Hon är också sugen på att hålla kurser i framtiden.

Var är du om fem år?

–Då har jag startat det andra företaget. Vi är två stycken, eventuellt har vi anställt någon, säger Nadja Olsson.

Linnea NybogårdSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons