Annons

Pressar på om kemiskadestånd

Hässleholm • Publicerad 19 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Kommunens faktura var på 406 131 kronor. Några pengar har än så länge inte betalats. Foto: Förundersökningen
Kommunens faktura var på 406 131 kronor. Några pengar har än så länge inte betalats. Foto: Förundersökningen

Efter att 1,9 ton kemikalier tagits ut, katalogiserats, vägts, sorterats och tagits om hand skickades räkningen på saneringsarbetet till den man som bodde i fastigheten i Västra Torup. På grund av det omfattande arbetet kom fakturan först ett halvår efter att räddningstjänsten ryckt ut till en brand och av en slump hittat den olagliga samlingen.

Häromveckan dömdes kemikaliesamlaren till villkorlig dom och dagsböter om totalt 13 000 kronor för brott mot miljölagstiftningen. Men saneringsfakturan på 406 131 kronor som skickades 2018 är fortfarande obetald.

Nu har Hässleholms tingsrätt fastslagit att mannen ska betala beloppet, inklusive ränta från oktober 2018. Dessutom ska han betala diverse avgifter kring inkassokrav och rättegångskostnader om 3 720 kronor.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons