Tunt Tyringe föll i sista matchen

Sport • Publicerad 19 februari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Felix Lidgren gav sitt Tyringe ledningen redan efter tre minuters spel, men sedan var det slut på det roliga. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Serieavslutningen mot Dalen var mest en match av akademiskt intresse. I Tyringe saknades en rad spelare (Kim Runermark, Linus Dahlstedt, Gabriel Jammeh, Simon Ericsson och Mathias Sjöberg) vilket gjorde att 20-årige backen och Benjamin Jardeskog fick göra A-lagsdebut.

– Jag hade ju hoppats att de som var med skulle köra på rejält i dag, men istället blev det tvärtom. Det var verkligen platt fall, säger Rahm.

Det började annars bra för Tyringe med ett ledningsmål efter bara drygt tre minuters spel när Felix Lidgren utnyttjade ett spel i numerärt överläge. Dalen kunde dock kvittera några minuter senare.

Inför andra perioden bytte Tyringe målvakt eftersom Mate Garbacz kände sig lite dålig fick Joakim Strandberg hoppa in mellan stolparna.

Men i andra och tredje perioden var det Dalen som styrde matchen, och kunde gå ifrån till klara 4–1.

Nu blir det speluppehåll i två och en halv vecka för Tyringe innan kvalserien börjar söndagen den 8 mars.

– Vi kommer att ha ledigt i fyra dagar innan vi börjar träna på igen, Jag tror det kan behövas, säger Rahm.

Blir det någon träningsmatch innan kvalserien?

– Nej, det är svårt att få ihop så det gäller att vi får upp tempo på träningarna.

Vilka som förutom Borås står för motståndet i kvalserien blir klart efter att division två-lagen spelat klart sitt playoff helgen den 29 februari-1 mars.