Annons

Youtubare som brinner för musik

Personligt Ulf Gertz brinner för både riktigt gammal och hypermodern musik.
Personligt • Publicerad 25 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

UIf Gertz är på intet sätt drabbad av den datorskräck som många i hans generation är offer för.

Annons

Ystad är hans hemort sedan ett 20-tal år. Innan dess bodde han i Tomelilla, sedan hans fru fått arbete som skolchef där.

Annons

I Ystad med omnejd har Ulf varit mycket aktiv i kulturlivet. I trakterna har han dokumenterat och skildrat mycket av det som hänt när det gäller konst och musik.

Ulf har gett konserter på orgel och cembalo i många av Österlens kyrkor och uppskattar att han varit med om att producera över 500 cd-skivor, både sådana där han själv hörs och sådana där han spelat in andra musiker.

– Den är byggd 1880 av en av min farmors bröder.

Annons

– Jag har blivit invald i Fylkingen, en förening för modern musik. Där är mest 20-åringar – och så jag. Jag blev väldigt smickrad när jag blev invald, efter testspelning.

Men han framhåller att det inte bara beror på hans egen minskade aktionsradie; tillfällena att lyssna på musik har blivit färre i den här delen av Skåne.

Annons

– Det är sådant man kan syssla med nu när man blivit orörlig, säger Ulf Gertz och berättar att han har haft nästan 83 000 besökare på sina youtubeklipp, som man hittar om man söker på hans namn eller bara på ulfgz.

bild 1/2
Sedan ett 20-tal år bor Ulf Gertz i villan i sydöstra Ystad.
8Foto: Håkan Jacobsson
Ulf Gertz har ett stort konstintresse.Foto: Håkan Jacobsson
Sedan ett 20-tal år bor Ulf Gertz i villan i sydöstra Ystad.
8Foto: Håkan Jacobsson
Ulf Gertz har ett stort konstintresse.Foto: Håkan Jacobsson
Fakta:

Namn: Ulf Gertz

Håkan JacobssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons