Annons

Världskändis till Broby kyrka

BROBY Under veckan medverkade artisten Loney Dear i SVT:s Jills veranda. 2018 nominerades han i tre grammiskategorier. På lördag kommer han till Broby kyrka. Efter framträdandet bjuder han på kaffe.
Östra Göinge • Publicerad 28 februari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Loney Dear och Jill Johnsson.
Loney Dear och Jill Johnsson.

Bakom artistnamnet Loney Dear, döljer sig 40-årige Emil Svanängen, uppvuxen i Jönköping.

Hans musik älskas av många. Legendaren Peter Gabriel har till och med sagt att han är “Europas svar på Brian Wilson” (The Beach Boys).

Annons

Hans album har hyllats av en mängd kritiker. Recensenterna menar att han skickligt blandar rik folkmusik med drömsk pop och rytmisk r’n’b.

På lördag medverkar han i kyrkans satsning Klubb katedral.

Varför just Loney Dear?

– Jag har själv lyssnat mycket på honom. Hans texter och musik är mycket vackra. Ett musikaliskt landskap som väcker känslor öppnar sig, säger kyrkoherde Johannes Lindh.

Klubb Katedral vill skapa en avspänd stämning.

– Det handlar inte om en traditionell musikgudstjänst, utan en konsertupplevelse i en lokal med rymd och ljus, förklarar Johannes Lindh.

Efter konserten som börjar klockan 19 inbjuder Loney Dear till kaffe med häng.

– Han vill stanna efteråt. Även om han själv inte står för fikat vill han vara med och snacka med de som har kommit. Jätteroligt, tycker Lindh.

Klubb Katedral har redan haft ett arrangemang som slog väl ut. Satsningen fortsätter efter sommaren.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons