Annons

”Jag når ut bredare nu”

Kultur och Nöje Malou Prytz om sina chanser i kvällens Andra chansen.
Publicerad 29 februari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Blir det Malou Prytz eller motståndaren Paul Rey som går till final? Foto: Fredrik Sandberg/TT
Blir det Malou Prytz eller motståndaren Paul Rey som går till final? Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det har varit en intensiv vecka i Eskilstuna för Malou Prytz. Intervjuerna avlöser varandra, det är många repetitioner av numret ”Ballerina” och så vill hon ju förstås hinna umgås med teamet som hon har med sig, för att tanka bästa möjliga energi. För i kväll smäller det. Av de åtta bidragen som vi får höra i Andra chansen går fyra vidare till den stora finalen nästa vecka som hålls på Friends arena i Stockholm.

– Det är kul att vara här, och det blir inte så mycket ändringar i numret. Mest några justeringar i dansen, säger Malou Prytz om sitt bidrag ”Ballerina”.

Annons

En viktig del i arbetet inför Andra chansen har nämligen varit att titta på numret om och om igen för att se vad som kan finslipas. Något Malou Prytz tycker är ganska jobbigt.

– Jag är ju aldrig hundra procent nöjd, så när jag ser numret blir jag alltid så självkritisk. Därför har jag bara vågat titta några gånger, skrattar hon.

Vad gillar du själv bäst med ”Ballerina”?

– Det är en väldigt storslagen låt som är kul att framföra. Samtidigt kan jag relatera väldigt mycket till låttexten som beskriver hur man kan blomma ut och vara sig själv fullt ut när man är ensam. Jag är precis sådan. I situationer där jag inte känner mig bekväm, oftast nya situationer, så blir jag väldigt introvert.

Hur var det då att vara med i Mellon förra året, med alla intervjuer och grejer?

– Det var väldigt jobbigt till en början. Men nu har jag lärt mig av förra året och har inget problem med det längre. Under det år som gått sedan hon Mellodebuterade med ”I do me” tycker Malou Prytz att hon har utvecklats mycket, både som person och artist.

– Jag har lärt mig att ta ansvar för mig själv, inte minst med tanke på alla resor jag måste göra. Det är trots allt en bit från Småland till Stockholm, haha. Det har blivit mycket pendlande under året och då har jag även skolan att tänka på. Rent artistmässigt har jag blivit mer självsäker på scen och förstår hur hela artisteriet fungerar bättre. Och så har jag blivit mognare, vilket jag tycker speglas i ”Ballerina”, både som låt och nummer. Det gör också att jag kan nå ut till en bredare publik.

Du ska ju duellera mot Paul Rey och en av er kommer att gå till final. Är du laddad?

– Ja absolut! Men han är en väldigt duktig artist och sjunger jättebra. Samtidigt kan jag ha en fördel med att jag har varit med en gång tidigare. Mellopubliken vet vem jag är. Och så är ju hela mitt team tjejer, precis som förra året, och det är ett mer färgglatt och varmare nummer än Paul Reys. Så jo, jag tror att jag har en bra chans.

Tror du att det kan bli Eurovision för dig?

Annons

– Det hade varit väldigt kul att få representera Sverige, men jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Däremot så blir det en sommarturné och förmodligen kommer det ett album innan året är slut. Så det är fullt upp ändå!

Hur trött är du egentligen på frågor om din ålder?

- Haha, det är inte så farligt faktiskt. Däremot den där frågan ”Hur känns det” som man alltid får, den börjar bli lite tjatig, skrattar Malou Prytz.

Fakta:

Fem snabba med Malou Prytz

Vilken var den första Mellolåten som du verkligen gillade?

– ”Euphoria” med Loreen.

Vad skulle du aldrig ställa upp på i Mellon?

– Att magdansa.

Vad har du alltid med dig till Mellon?

– Smink, flertalet skor för att passa till alla outfits … och lite för mycket kläder.

Vad gör du minuten innan du går ut på scen?

– Går in i min egen bubbla. Jag vill inte prata med någon annan runt omkring då.

Bästa tipset till tittarna för en bra Mellokväll?

– Det är väl att man hänger med familjen eller kompisarna och äter goa snacks. Och innan programmet börjar tycker jag att man ska ladda upp med gammal Mellomusik. Det ska vara mycket glitter och glamour!

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons