Annons

Storsatsar på kvinnodagen

Hässleholm • Publicerad 1 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det hittills största, och dyraste, arrangemang Lions i Hässleholm gjort sätter kvinnorna i fokus, men Qvinnodagen vänder sig till både kvinnor och män, oavsett ålder eller bakgrund.

– Vi har tre huvudteman: kvinnor i situationer där de är utsatta, som våld i nära relation och hedersvåld, att låta kvinnor inspirera kvinnor och humor, som är en viktig del för att balansera dagen, säger Roger Höjendal.

Annons

Från klockan 12 avlöser, och i somliga fall överlappar, programpunkterna varandra i de tre lokalerna: Blå salongen, Vita salongen och Färgaren.

Under avdelningen inspiration föreläser bland annat Sofie Ceberg, doktor i medicinsk strålningsfysik, om cancerforskning, fysik och kampen mot fördomar, Sveriges enda kvinnliga allsvenska fotbollstränare Elísabet Gunnarsdottír, Gunilla Holmberg, regionchef för Skanska, och Gull-Britt Jonasson från Finja Betong AB, som var den första kvinnan som valdes in i Sveriges byggindustriers styrelse.

Landslagsskidåkaren Maria Rydqvist och barnmorskan Lisa Gårdlund, som sprider kunskap om menskoppen, inte minst i länder där mens är tabu och kvinnors status låg, är andra talare under dagen.

Annons

Under hela eftermiddagen arrangeras även en mässa i foajén utanför föreläsningssalarna.

Hur många hoppas då Lions locka till Qvinnodagen?

Fakta: Qvinnodagen

Annons

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons