Annons

IFK Hässleholm och Patrick Osiako går skilda vägar

Sport ”Går inte att försörja sig på att bara spela fotboll i IFK Hässleholm”
Sport • Publicerad 12 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Efter två och en halv säsong är IFK Hässleholm och Patrick Osiako överens om att gå skilda vägar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Efter två och en halv säsong är IFK Hässleholm och Patrick Osiako överens om att gå skilda vägar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

De senaste dryga två säsongerna har Patrick Osiako stått för mycket av rutinen i ett ungt IFK Hässleholm, och det var tänkt att han skulle göra så i år också. Men allteftersom veckorna har gått har det blivit tydligare att så inte skulle bli fallet, och nu är IFK och Patrick Osiako överens om att det inte blir något spel hos de gulsvarta.

– Att säga att vi har brutit kontraktet vet jag inte om jag vill säga, då är vi inne på arbetsgivar- och arbetstagaransvar. Men vi har kommit överens om att han inte spelar med oss i år, säger IFK Hässleholms ordförande Henrik Jönsson.

Annons

Varför har ni kommit överens om det nu?

– Anledningen är hans livssituation. Vi och Patrick har inte lyckats lösa hans situation här i Hässleholm, med arbete och fotboll. Det går helt enkelt inte att försörja sig bara på att spela fotboll i IFK Hässleholm, säger Jönsson.

Kommer ni att plocka in någon ytterligare spelare i truppen i och med att han försvinner?

– Nej, det blir inga fler ändringar nu. Vi känner att vi har tillräckligt med spelare.

Och det är inga ytterligare spelare på väg bort, det har funnits rykten om det?

– Nej, i så fall är det bara rykten som inte stämmer, säger Henrik Jönsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons