Annons

Barnen stöttar varandra

Osby • Publicerad 14 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter alla påhopp och intrång som många lantbrukare får stå ut med är det många som tappar sugen. Men det är inte bara lantbrukarna som kritiseras utan även deras barn får stå till svars i klassrummet och utsätts för trakasserier. Därför har nätverket LRF Kickers bildats för att hjälpa varandra.

De har haft olika träffar, åkt på studiebesök till varandra, rest till en jordbruksmässa i Tyskland och ska i år åka till Borgeby fältdagar tillsammans.

Annons

Karin Skoog i LRF ungdom Skåne tycker det är en jättebra idé och berättar att det blir fler och fler som vill vara med i nätverket.

Hon säger så här om att det behövs stödgrupper till lantbruksbarn:

– Egentligen är det jättetråkigt att det ska behövas en sådan här grupp. Men nu finns det ett behov. Ungdomarna vill träffa dem som är i samma situation. Ofta blir det så att de har ingen i klassen som bor på lantbruk och då behövs en annan arena för att träffa likasinnade.

– Jag skulle tro att behovet blir större och större.

Daniel Jönsson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, Östra Göinge kommun:

– Det är för djävligt att det ska behöva vara så. Det förväntas av oss att vi ska ha biologisk mångfald. Men biologisk mångfald kräver betande djur vilket i sin tur kräver lantbrukare och en levande landsbygd.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons