Annons

Skärpta regler i Stockholms kollektivtrafik

Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Inga resenärer kommer att få kliva på genom bussarnas framdörr på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Inga resenärer kommer att få kliva på genom bussarnas framdörr på grund av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

I dag skärps reglerna i Stockholms kollektivtrafik för att minska riskerna för smittspridning, rapporterar Dagens Nyheter.

Inga resenärer kommer att få kliva på genom bussarnas framdörr. På bussarna sitter vita band som ska stoppa passagerare från att vara nära föraren. På tunnelbanan, tvärbanan och lokalbanorna uppmanas resenärerna att sprida ut sig.

Annons

– Våra trafikentreprenörer har haft ganska stor oro bland sin personal. Framför allt bland förare. Det här är ett sätt att upprätthålla trafiken så att den ska kunna fortsätta rulla, säger Andreas Söderberg, presstalesperson på SL, till DN.

Resandet med SL har minskat med minst 20 procent den senaste tiden, enligt Andreas Söderberg.

– Man ska åka kollektivt om man är frisk, om man är sjuk ska man stanna hemma.

Dessutom säger SL att städkontrollen av fordon ska intensifieras. "De trafikentreprenörer som kör trafiken på uppdrag av SL har uppmanats att göra allt som krävs för en ren och säker miljö, inte minst för sin egen personal", skriver SL på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons