Annons

Bluffordförande mejllurades

Östra Göinge • Publicerad 20 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En idrottsförening i Östra Göinge utsattes i måndags för ett försök till ett så kallat vd- eller ordförandebedrägeri.

Enligt en anmälan till polisen ska kassören i föreningen fått ett mejl från vad vederbörande trodde var ordföranden i föreningen. I mejlet stod skrivet att 3 500 euro skulle överföras till ett specifikt konto.

Annons

Kassören ska ha hunnit överföra summan, men kort därefter anat ugglor i mossen och ringt till ordföranden. Ordföranden kunde då bekräfta att vederbörande inte hade någon som helst kännedom om varken mejl eller önskad överföring.

Således kontaktades banken som lyckades stoppa överföringen innan den gått igenom.

Polisen misstänker att någon kapat mejlen till ordföranden och sedan utgett sig för att vara denne. Inte sällan föregås den här typen av bedrägerier av en längre period där gärningspersonerna kapar mejlen och studerar mejlväxling för att så trovärdigt som möjligt kunna utge sig för att vara den aktuella personen.

Händelsen utreds som försök till bedrägeri.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons