Positiv HIF-insats trots förlust

Sport • Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Nosabys målvakt Max Rundqvist hinner före HIF:s Gazmend Xhemajli på en långboll. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

HIF kom till spel utan sina mittbackar Anton Branting och Emil Szymanski. Ersatte gjorde Liridon Ahmeti och Albin Andersson.

– Branting är tillbaka efter en skada men ville inte chansa. När det gäller Szymanski så har han varit sjuk i veckan, säger Burim Rexhepi.

HIF startade bra hemma på Österås konstgräsmatta då Sebastian Carrblad drog på ett hårt skott som Nosabysmålvakten Max Rundqvist räddade till hörna. Strax efter hade även Jonathan Nilsson bra skott men även det stoppades. Nosaby jämnade sedan ut spel men en stark avslutning gjorde att HIF vann den första halvleken på poäng.

– Vi gör det riktigt bra och skapar några riktigt bra lägen, menar HIF-tränare.

I inledningen av den andra halvleken var det nära hemmaledning då Joel Wedenell kom igenom men hans skott smet tätt utanför högerstolpen.

Några minuter senare blev Jonathan Nilsson nedgjord innanför straffområdet. Domaren friade och gav HIF bara ett inkast.

Nilsson blev dock liggande på banan och fick bäras ut från planen med ett stort bandage om foten.

– Det känns inte bra. Smällen tog på ovansidan långt framme på foten, säger en nerstämd Jonathan Nilsson efter matchen.

Unge Erjon Rama kom in som ersättare och han hann knappt in på banan innan Nosaby gjorde 1–0 på ett lobbskott från Max Sandberg.

– Vi kom av oss i samband med skadan. Sedan tycker jag vi samlar ihop mot slutet, säger Rexhepi.

Som fick se Tim Ströbeck kvittera i den 70:e minuten efter ett inlägg från Alfons Andersson.

Nosaby kunde dock direkt återta ledningen med mål av Julian Grozdanovski. Några minuter senare blev det även 3-1 genom Adam Winnberg.

HIF orkade dock med en lite slutspurt men till mer än ett 2–3-mål genom Sabani Arber blev det inte.

– Skillnaden mellan lagen var väl att Nosaby satte sina chanser, konstaterar Burim Rexhepi.

– Nosaby är tunga att möta och lever högt på sina fina omställningar.

HIF-tränaren menar att hans lag är redo om det mot alla odds blir seriepremiär i början av april.

– Det enda som behöver vässas lite är målskyttet. Jag hade varit betydligt mer orolig om inte spelet fungerat.

HIF:s startelva: Erik Krantz – Sebastian Carrblad, Albin Andersson, Liridon Ahmeti, Alfons Andersson – Jonathan Nilsson, Gustaf Winroth, Vilmer Persson Åhstedt, Gazmend Xhemajli – Tim Ströbeck, Joel Wedenell.

Erjon Rama, Sabani Arber, Albert Jansson och Oscar Widmark kom in i den andra halvleken.