Friidrottsbasen: Inget andrum mot dopningen

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Friidrottsbasen Sebastian Coe varnar de idrottare som funderar på att utnyttja coronakrisen till att fuska. Arkivbild
Friidrottsbasen Sebastian Coe varnar de idrottare som funderar på att utnyttja coronakrisen till att fuska. ArkivbildFoto: Hassan Ammar/AP/TT

Antalet dopningstester kommer att minska med anledning av coronakrisen och alla inställda sportevenemang.

Nu går friidrottsbasen Sebastian Coe ut och varnar idrottare i allmänhet och friidrottare i synnerhet som skulle kunna tänkas utnyttja omständigheterna.

– Det råd jag skulle ge till alla idrottare är att inte spela roulette med konceptet att intelligenta tester inte kommer att göra annat än att upptäcka dig. Det är flera år sedan vi gick ifrån konceptet att det är antalet tester som avgör.

– Friidrottens antidopningsgrupp är på tå. Ingen friidrottare ska lockas att tro att det råder något slags andrum i vår kamp mot dopningen, säger Coe, ordförande i det Internationella friidrottsförbundet World Athletics.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.