Sport

HIF vill "fylla läktarna"

Liridon Ahmetis HIF skulle ha mött Kristianstad FC i seriepremiären, en match som har blivit inställd på grund av coronaepidemin. Nu hoppas HIF sälja biljetter till matchen ändå.
Fotograf: Stefan Sandström
Sport
Sport Hässleholms IF:s hemmapremiär mot Kristianstad FC frös inne. Men nu hoppas HIF att de grönvita supportrarna ska köpa biljetter till matchen ändå – för att stötta klubben.

Division två-fotbollen har skjutits fram till mitten av juni och ser i nuläget ut att premiärspela sist av samtliga Sveriges fotbollsserier, tillsammans med herrarnas division tre och damernas division ett.

Ännu har inget nytt spelschema presenterats men i onsdags gick Svenska Fotbollförbundet ut med informationen att division två kommer att spelas som en enkelserie med 13 matcher.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Tegnell: Besked om allsvenskan på fredag

Djurgården och Emir Kujovic hoppas att allsvenskan kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag. Arkivbild.
Djurgården och Emir Kujovic hoppas att allsvenskan kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag. Arkivbild.
Fotograf: Janerik Henriksson/TT
Sport
Sport Fotbollsklubbarna vill starta allsvenskan men Folkhälsomyndigheten har varit tveksamma. Nu har man bekräftat att nya besked kommer på fredag.

Nya besked om allsvenskan och damallsvenskan kommer på fredag. Det sade stadsepidemiolog Ander Tegnell på måndagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten.

I nuläget är allsvenskan planerad att dra igång den 14 juni.

Tegnell sade till SVT efter presskonferensen att arbetet kring allsvenskan går bra.

– Det här är ett regelverk som måste tittas över med allmänna råd och lagar som måste fungera och vi måste ha diskussioner med polis och andra, sade han.

Sedan tidigare är Svenska cupen skjuten på framtiden och damallsvenskan är planerad att starta 27-28 juni.

Anders Tegnell har tidigare sagt att det inte är själva matcherna, som kommer att genomföras inför tomma läktare, som oroar. Utan folksamlingar som kan bli runt dem.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, sade Tegnell till SVT.

Många klubbar lider stor ekonomisk skada när säsongen inte kommer igång. Bland annat har Hammarbys vd Henrik Kindlund tidigare sagt i ett uttalade på klubbens hemsida att de i värsta fall riskerat ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020.

Även IFK Göteborgs ordförande Max Markusson vittnar om ett tufft läge för klubbarna.

– Vi behöver till att börja med få i gång allsvenskan så att vi har möjlighet att spela klart, annars får det här enorma konsekvenser i form av utebliva publikintäkter, sponsor- och partnerskap som vi inte kan uppfylla vår del i, säger han på klubbens hemsida.

Sport

Svenska stjärnans besvikelse: "Jättetråkigt"

Anna Swenn-Larsson på väg mot den senaste svenska medaljen i alpina VM, silver i slalom i Åre 2019.
Anna Swenn-Larsson på väg mot den senaste svenska medaljen i alpina VM, silver i slalom i Åre 2019.
Fotograf: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Coronakrisen förstörde den alpina världscupavslutningen.
Nu ser även VM i Cortina d'Ampezzo 2021 ut att gå om intet på grund av pandemin.
– Jag trodde inte att det skulle bli så allvarligt som det blev, säger den svenska stjärnåkaren Anna Swenn-Larsson.

Det alpina världsmästerskapet ska enligt planen hållas under två veckor i februari 2021, men arrangörslandet Italien vill flytta VM ett drygt år framåt. Det sade den italienska olympiska kommitténs ordförande Giovanni Malago till tv-kanalen Rai under söndagskvällen.

Malago uppgav att landets skidförbund under måndagen ska informera det internationella skidförbundet Fis om sitt önskemål, som skulle innebära att VM hålls efter OS i Peking, som är planerat för februari 2022.

– Det är ett beslut jag till fullo står bakom. Det är mycket smärtamt men följer sunt förnuft. Om vi har problem (med coronaviruset) i oktober eller november kommer vi inte kunna hålla VM under 2021, sade han.

"Riktigt tråkigt"

Hemma i Sverige tog Anna Swenn-Larsson emot nyheten med besvikelse.

– Det vore såklart jättetråkigt. Jag hade hoppats på ett VM i Cortina nästa säsong, säger hon till TT.

28-åringen från Rättvik radade upp topplaceringar i världscupen innan säsongen fick brytas i förtid på grund av pandemin. Att krisen skulle bli så långvarig att den kan få konsekvenser även för nästa säsong var ingenting hon hade räknat med.

– Jag trodde inte att det skulle bli så allvarligt som det blev. Det är riktigt tråkigt. Tråkigt för all sport, och för hela samhället. Nej, jag trodde inte att det skulle hålla i sig så länge, säger svenskan som dock tillägger hoppfullt:

– Men man vet ju inte. Det kanske försvinner snart.

Otajmad formtopp

Swenn-Larsson, som vann VM-silver i Åre 2019, har varit snubblande nära att vinna världscuptävlingar ett flertal gånger men har ännu inte fått ställa sig högst upp på prispallen. I Cortina d'Ampezzo hade slalomstjärnan icke desto mindre varit Sveriges klart största guldhopp.

– Jag har känt mig i bra form hela våren och i slutet på säsongen. Jag har känt mig motiverad och laddad.

TT: Hur ser du på att coronakrisen inträffade just när du stod på toppen av din karriär?

– Jag har försökt att inte tänka på det så mycket. Jag kör på och hoppas att den här fina formen håller i sig i några år. Sen får vi se, som sagt så är ingenting skrivet i sten. Jag hoppas att det blir av med fina tävlingar och att vi kommer kunna genomföra dem den kommande säsongen.

Martin Yngve/TT

Pelle Strandman/TT

Sport

Klart: Super League avslutas

Jonna Andersson och Magdalena Eriksson kan utses till mästare när den engelska ligan avslutas i förtid. Arkivbild.
Jonna Andersson och Magdalena Eriksson kan utses till mästare när den engelska ligan avslutas i förtid. Arkivbild.
Fotograf: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Den engelska toppligan för damer, Super League, avslutas i förtid. Det meddelar det engelska fotbollsförbundet (FA).
Men det är fortfarande oklart om och i så fall vilket lag som utses till mästare.

FA har efter samtal med klubbarna tagit beslutet att avsluta säsongen med omedelbar verkan enligt ett uttalande "utifrån vad som är bäst för damfotbollen".

Beskedet kommer samtidigt som herrarnas Premier League fortsätter att planera för en omstart i juni.

Enligt nyhetsbyrån AFP blev kostnaderna för att tillhandahålla de omfattande testerna för coronaviruset ett för stort hinder i damernas högstaliga.

Manchester City ledde Super League när säsongen stoppades, men om man väljer att tillämpa snittpoäng per match – vilket flera herrligor i Europa gjort – kommer Chelsea att utses till mästare. Det skulle i sådana fall innebära att landslagsförsvararna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson tar hem titeln.

Liverpool riskerar med den metoden att åka ur, men det har tidigare även diskuterats kring möjligheten att utöka ligan till 13 lag nästa säsong, vilket skulle rädda laget. Aston Villa avslutade säsongen i topp i andradivisionen och skulle i sådana fall flyttas upp.

FA skriver i sitt uttalande att styrelsen ska ta beslut om det mest lämpliga utfallet för säsongen.

Sport

GCT ställer in säsongen – återkommer nästa år

Peder Fredricson när han vann GCT-deltävlingen på Stockholms stadion 2019. Hela årets tour ställs nu in. Arkivbild.
Peder Fredricson när han vann GCT-deltävlingen på Stockholms stadion 2019. Hela årets tour ställs nu in. Arkivbild.
Fotograf: Sören Andersson
Sport
Sport Här är nästa smäll för redan ekonomiskt hårt ansatta elitryttare.
Penningstinna Global Champions Tour stryker samtliga tävlingar i år på grund av coronapandemin.

Global Champions Tour har fått ställa in samtliga tävlingar runt om i världen sedan i mars. Nu ställs resten av årets planerade tävlingar in. Den världsomspännande hopptouren – med ridsportens högsta prissummor – meddelar att den återkommer nästa år.

I ett pressmeddelade skriver GCT-ordföranden Jan Tops:

"Vår prioritering måste fortsatt vara hälsan hos våra åskådare, personalen, de aktiva och lagen och de som bor på tävlingsplatserna. Så det är med stor ledsamhet vi har bestämt oss för att ställa in de återstående tävlingarna det här året."

"Nu måste vi ta oss samman och bygga en ljus framtid efter pandemin och anpassa oss för att kunna bjuda på stor idrott 2021 och framåt".

Flera svenska landslagsryttare har de senaste säsongerna tävlat flitigt – och titt som tätt också framgångsrikt – i GCT och i lagtävlingen Global Champions League, bland dem Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek.

Stockholm fanns med i årets tävlingskalender men arrangemanget på Stadion den 11-14 juni ställdes in redan i april.

Henrik Skiöld/TT

Sport

Stjärnor stoppas från Axnérs premiärläger

Karantänsregler stoppar Frankrikeproffset Isabelle Gulldén från landslagslägret i nästa vecka. Arkivbild.
Karantänsregler stoppar Frankrikeproffset Isabelle Gulldén från landslagslägret i nästa vecka. Arkivbild.
Fotograf: Janerik Henriksson/TT
Sport
Sport Coronapandemin gör att damlandslagets nye förbundskapten Tomas Axnér får träffa sina landslagsspelare i smågrupper – utan att handboll står på schemat.
Stjärnor som Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman stoppas dock från att vara med på lägret.

Tanken var att Tomas Axnér skulle ersätta Henrik Signell som förbundskapten först efter sommaren OS i Tokyo, men coronapandemin flyttade de olympiska spelen till 2021 och EM-kvalet i juni ställdes in helt.

Ingen kroppskontakt

Nästa vecka börjar Axnérs kontrakt att gälla och han börjar direkt med en landslagssamling. Dagarna 1–4 juni kommer 22 spelare till Bosön utanför Stockholm, men de gör det i tre smågrupper om sju eller åtta spelare och ingen handboll står på schemat.

"På grund av det rådande läget har vi inför samlingen gjort en riskbedömning, följt råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och vidtagit åtgärder för att kunna genomföra de här samlingarna på ett säkert sätt. Vi har noga kontakt med spelarna inför, vi har delat upp spelarna i mindre grupper, alla bor i enkelrum och vi kommer inte att ha övningar med kroppskontakt", säger landslagsansvariga Hanna Fogelström till handbollslandslaget.se.

Stjärnor som exempelvis Isabelle Gulldén (Brest), Nathalie Hagman (tillhör Odense, ny klubb ej officiell) och Linn Blohm (Köpenhamn) saknas dock i truppen. Detta på grund av de permitteringsvillkor som finns i exempelvis Danmark och Frankrike, skriver landslaget.

Tävlingsmatch i december

Fokus under lägret kommer att ligga på genomgångar och fysisk träning.

"Tanken med träffen i juni på Bosön är att vi dels ska få en möjlighet att bekanta oss med varandra. Vi i det framtida ledarteamet får också en möjlighet att presentera hur vi vill jobba framöver och vad vi står för i vår ledarfilosofi och vad vi förväntar oss av spelare", säger Tomas Axnér.

Hans första tävlingsmatch som ansvarig blir EM-premiären i Fredrikshamn i början av december.

FAKTA

Fakta: Landslagstruppen

Dagarna 1–4 juni samlas damlandslaget i handboll på Bosön utanför Stockholm, men på grund av coronapandemin får den nye förbundskaptenen Tomas Axnér träffa spelarna i smågrupper utspridda på fyra dagar.

Grupp 1 (1–3 juni): Evelina Eriksson, Skuru (Vipers Kristianstand nästa säsong), Mathilda Lundström, Skuru (Sävehof), Frida Rosell, Västerås Irsta, Wilma Schelin, Skuru, Carin Strömberg, Viborg, Melissa Petrén, Horsens, Emma Fernis, Sävehof (Thüringer).

Grupp 2 (2–4 juni): Sofie Börjesson, Sävehof, Filippa Idéhn, Silkeborg (ny klubb ej klar), Wilma Kroon Andersson, Sävehof, Johanna Forsberg, Sävehof (Nykøbing Falster), Nina Dano, Sävehof, Linnea Pettersson, Sävehof, Mikaela Mässing, Thüringer (ny klubb ej klar).

Grupp 3 (3–4 juni): Clara Lerby, Lugi, Sofia Hvenfelt, H65 Höör (Köpenhamn), Isabelle Andersson, H65 Höör, Emma Lindqvist, do, Sabina Jacobsen, CSKA Moskva, Kristin Thorleifsdottir, H65 Höör (Randers), Daniela Gustin, Horsens, Thea Stankiewicz, Tertnes IL.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Kul fakta från casinovärlden

Casinobonusar Casinospel på nätet har blivit ett väldigt vanligt tidsfördriv för många svenskar.

Numera är det många av oss som kopplar av med slots och bordsspel, istället för att läsa en bok eller lösa ett korsord.

Det är inte svårt att förstå hur nätcasinospel blivit så populärt. Casinona lockar hela tiden med generösa bonuserbjudanden via tv och på våra nyhetssajter. Nu för tiden innehåller nästan varje reklamavbrott på tv lockande kampanjerbjudanden från olika casinosajter. Och det har dessutom blivit otroligt lätt att hitta lukrativa startpaket hos någon jämförelsesida för casino bonusar.

Men även om nätcasinospel är ett förhållandevis nytt fenomen, så har casinospel anor långt bak i tiden. Och precis som med alla andra industrier så finns det en del överraskande fakta du aldrig kunde ha gissat dig till. Här är lite kul fakta från casinovärlden.

Varför heter blackjack egentligen blackjack?

Blackjack är förmodligen ett av världens populäraste spel. Långt innan den här spelklassikern gick att spela på casinosajter fanns blackjack hos landbaserade casinon, i olika biljardhallar och till och med pizzerior. Men var kommer spelet ifrån egentligen?

Precis som de flesta andra populära bordsspel har det blackjack sina rötter i 1700-talets Frankrike. Här hette spelet till en början Vingt-et-un, som betyder tjugoett på franska. Det var inte förrän fransmännen förde med sig spelet till USA som Vinget-et-un fick ett nytt namn, och blev det spel det är idag.

Till en början blev blackjack nämligen inte särskilt populärt hos de landbaserade casinona i Las Vegas, och för att locka spelare ändrade casinona spelreglerna i Ving-et-un en smula.

Casinona i Las Vegas införde ett spel som gjorde det möjligt för spelare att vinna tio gånger insatsen, och för att vinna skulle spelare få en hand som bestod av spader ess och klöver, eller spader, knekt.

Det är alltså härifrån namnet blackjack kommer, och det är naturligtvis även därför den svarta knekten kommit att symbolisera spelet. Sedan spelet blev populärt i Las Vegas har blackjack blivit en casinofavorit hos både landbaserade casinon och casinon på nätet.

Från tuggummin till storvinster

De flesta källor verka ense om det är tack vare Charles Fey som vi kan spela slots. Charles Fey kan du läsa om på wikipedia, ifall du känner att du vill veta mer om denna amerikanske mekanikerns liv och historia.

Hur som helst spann Fey vidare på en prototyp från 1891, och gjorde den mindre avancerad. Resultatet blev den ikoniska spelautomaten Liberty Bell, som du kan se på museum i delstaten Nevada än idag.  Charles Fey gjorde två viktiga förändringar på prototypen och la grunden för dagens spelautomater - han satte in hjul i maskinen och bytte ut spelkorten mot symboler.

Vad som är lite lusigt är att Liberty Bell betalade ut vinster i tuggummi under en tid. Istället för spelkort visade hjulen nämligen symboler som föreställde tuggummin och frukter. När spelare fick tuggummi-symboler på hjulen vann de sedan ett paket tuggummi eller smågodis. Det här var ett sätt att kringgå det rådande spelförbudet, och ge spelare spänning trots att de inte fick spela för pengar. Det är också därför klassiska spelautomater kommit att kallas för ”fruktmaskiner”.

Världens mest ikoniska casino finns för att kungahuset satt i knipa

De flesta har nog hört talas om det beryktade Casino de Monte Carlo. Den här pampiga casinoanläggningen, belägen i hjärtat av Monaco, är på många sätt de landbaserade casinonas Rolls Royce. Åtminstone om vi ser till historia och prestige.

Casinot har figurerat i James Bond-filmer och besökts flitigt av många kändisar och kungafamiljer. Men visste du att casinot bara står där det står idag för att Prins Charles III av Monaco behövde få in pengar till statskassan?

Det var nämligen när Monacos kungafamilj satt i ekonomisk knipa som prinsen skickade bud efter bröderna Blanc. Om du inte hört talas om de här bröderna tidigare kan vi berätta att det är tack vare dem som roulett blivit så populärt som det är idag.

På den tiden hade bröderna Blanc nämligen gett sig av till Hamburg för att marknadsföra sin version av roulett. Men när Prins Charles skickade bud efter dem återvände de till Frankrike för att skapa världens största casino. På order av prinsen byggde bröderna det ikoniska Casino de Monte Carlo, och naturligtvis såg de till att europeisk roulett var casinots huvudattraktion. Resten är historia.

Sport

Pressen på Haaland i tyska toppmötet

Erling Braut Haaland. Arkivbild.
Erling Braut Haaland. Arkivbild.
Fotograf: Martin Meissner/AP/TT
Sport
Sport Robert Lewandowski gör som han brukar göra år ut och år in – öser in mål för sitt Bayern München.
Med 27 mål på 25 matcher hittills toppar han skytteligan.
Erling Braut Haaland är en bra bit efter – men inte om målsnitt per match får gälla. Norrmannen står på tio mål efter lika många ligamatcher.
Nu möts de på planen.

Lewandowski har vräkt in mål i Bundesliga, först för Dortmund under fyra år och sedan 2014 för Bayern. På tisdagskvällen möts klubbarna.

Med bara sju omgångar kvar står det klart:

Det måste bli Dortmunds och Haalands kväll på folktomma Signal Iduna Park – annars är det rena rama autobahn fram till ännu ett ligaguld för Bayern.

Giganten har ett försprång på fyra poäng. Seger – i så fall klubbens sjunde raka i serien – och det ska till en rejäl genomklappning under sommarens avslutande omgångar för att Dortmund eller tabelltrean Leipzig ska kunna smita förbi.

I fajten mellan skyttekungarna ligger pressen alltså på 19-årige Haaland.

41 mål var under säsongen

Norrmannen och den nästan tolv år äldre Lewandowski står båda på totalt 41 mål på 35 matcher (alla tävlingsmatcher inräknade) den här säsongen.

Haalands mäktiga genombrott med Salzburg i Champions League gav honom ett kontrakt med Borussia Dortmund. Där har han inte gjort någon besviken. Och inför toppmatchen möts han av respekt från Bayern Münchens tränare Hansi Flick.

– Haaland är en enormt stor talang. Han har ett enormt sug efter mål. Han vill avsluta anfallen. Han skapar en kraftig dynamik. Han är bastant men också rörlig, men vi får inte bara hålla koll på honom, säger Flick enligt NTB.

Sedan tränaren Lucien Favre valde grunduppställningen 3–4–3 har Dortmund fått en stabilare defensiv, något som kan behövas mot ett Bayern som gjort 80 mål på 27 matcher.

Värvningarna av Emre Can och Haaland under vinteruppehållet var lyckosamma och precis som Bayern har Dortmund sex raka segrar i ligan.

Får tillbaka Hummels

Att Bayern vann det senaste mötet med 4–0 hemma i München betyder inget för Favre.

– Vi tänker inte på den matchen, den har vi lagt bakom oss. Vi spelade inte bra. Vi spelar numera med ett system som passar truppen bättre och med förstärkningarna Emre Can och Erling Braut Haaland har vi höjt oss i kvalitet, säger Favre enligt Reuters.

Mer aktuellt inför toppmötet:

+ Dortmunds lagkapten Marco Reus och försvararen Dan Axel Zagadou är båda skadade och missar matchen. I gengäld räknar Dortmund med att mittbacken Mats Hummels och mittfältaren Axel Witsel är spelklara efter skador. Hummels klev av i halvtid senast mot Wolfsburg på grund av smärtor i ena hälen. Belgiske landslagsmannen Witsel har inte spelat sedan ligan återstartade.

– Vi får vänta in i det sista, men till 99 procent tror jag att Mats spelar. Axel tränade och kan vara aktuell för truppen, säger Lucien Favre.

+ Bayern saknar skadade mittfältaren Thiago Alcantara.

Henrik Skiöld/TT

FAKTA

Fakta: Skytteligan i Bundesliga

27 mål: Robert Lewandowski, Bayern München.

24: Timo Werner, Leipzig.

14: Jadon Sancho, Dortmund.

12: Robin Quaison, Mainz.

11: Sebastian Andersson, Union Berlin, Jhon Cordoba, Köln, Serge Gnabry, Bayern München, Rouwen Hennings, Düsseldorf, Florian Niederlechner, Augsburg, Marco Reus, Dortmund, Wout Weghorst, Wolfsburg.

10: Erling Braut Haaland, Dortmund, Kai Havertz, Leverkusen.

FAKTA

Fakta: Kommande matcher

Tisdag 26 maj: Dortmund–Bayern München, Bremen–Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt–Freiburg, Leverkusen–Wolfsburg.

Onsdag 27 maj: Leipzig–Hertha Berlin, Augsburg–Paderborn, Düsseldorf–Schalke, Hoffenheim–Köln, Union Berlin–Mainz.

Fredag 29 maj: Freiburg-Leverkusen.

Lördag 30 maj: Hertha Berlin–Augsburg, Mainz–Hoffenheim, Schalke–Bremen, Wolfsburg–Eintracht Frankfurt, Bayern München–Düsseldorf.

Söndag 31 maj: Mönchengladbach–Union Berlin, Paderborn–Dortmund.

Måndag 1 juni: Köln–Leipzig.

Sport

Glimmas lagbygge har börjat

John Sellie-Hanson räddar en puck
John Sellie-Hanson storspelade många gånger under sin första säsong i Glimma. Nu kör han vidare ytterligare ett år och siktet är inställt på division två.
Sport
ISHOCKEY Målvakten John Sellie-Hanson och de två forwardsduon Felix Melin och Victor Nilsson. Det är de tre första pusselbitarna i Glimmas trupp inför den kommande säsongen.

Tränaren Johan Sandmark deklarerade tidigt att han skulle ta ytterligare ett år med Glimma, däremot har de första spelarsignaturerna dröjt fram tills nu när trion John Sellie-Hanson, Felix Melin och Victor Nilsson skrivit på.

27-årige målvakten John Sellie-Hanson kom till Glimma i början av november i fjol och var en starkt bidragande orsak till att Glimma först tog sig till Alltrean och sedan vidare till kvalserien till division två, en kvalserie som dock avbröts i samband med coronautbrottet. Nu har Sellie-Hanson bestämt sig för att köra vidare i Glimma ytterligare ett år, och det får tränaren Johan Sandmark att må bra.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Uppgifter: Zlatan skadad på träning

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Fotograf: Antonio Calanni/AP/TT
Sport
Sport Zlatan Ibrahimovic kan ha gjort sitt i Milan och Serie A.
Enligt italienska Sky Sport skadade sig svensken på måndagens träning och kan bli borta från fotbollen en längre period.

Zlatan Ibrahimovic är sedan ett par veckor tillbaka i Italien efter att ha tillbringat två månader hemma i Stockholm där han tränat med Hammarby i väntan på att Serie A ska komma i gång igen.

Svensken deltog på måndagen i ett matchliknande moment på Milans träning när olyckan var framme för 38-åringen. Enligt italienska Sky Sport fick Ibrahimovic bryta träningspasset efter att ha fått en känning i vaden efter att ha avlossat ett skott. Han ska ha lämnat anläggningen Milanello med ett ansträngt ansiktsuttryck – och nu kan han bli borta från fotbollen en längre tid.

"Zlatan Ibrahimovic kommer omedelbart att testas för att få klarhet i den exakta omfattningen av skadan", skriver Sky Sport.

Skulle det handla om en långtidsskada kan Ibrahimovic ha gjort sitt i den italienska ligan. Kontraktet med Milan gäller till och med den 30 juni i sommar och än så länge är det oklart vad som händer därefter.

Sedan återkomsten till Milano i vintras har det blivit tre mål för svensken på åtta ligamatcher i Serie A.

NÄSTA ARTIKEL