Annons

Serie A-tränarens förslag: Testa alla lag

Låt alla spelare och ledare testas för coronaviruset innan Serie A sparkar igång igen.
Det föreslår Lecces tränare Fabio Liverani.
– Vi måste vara säkra på att ligan är fri från viruset, säger han till tidningen Gazzetta dello Sport.
Publicerad 28 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Lecces tränare Fabio Liverani vill att alla lag i Serie A testas för coronaviruset. Arkivbild.
Lecces tränare Fabio Liverani vill att alla lag i Serie A testas för coronaviruset. Arkivbild.Foto: Marco Lezzi

Precis som i resten av världen står idrotten i Italien i princip stilla på grund av coronavirusets utbredning.

Samtliga evenemang i landet är inställda fram till den 3 april och gällande Serie A-fotbollen har den uttalade förhoppningen tidigare varit att ligaspelet ska kunna rulla i gång igen i början av maj.

Annons

Om så blir fallet har Lecces tränare Fabio Liverani ett förslag:

– Innan vi startar igen så vore det bra om alla lag tog tester. Jag vill inte gå in i tidigare kontroverser men i Lecce, precis som i andra städer, har folk inte fått bli testade. Reglerna har förhindrat det, säger han till Gazzetta dello Sport, enligt Football Italia, och fortsätter:

– För allas beskydd måste vi vara säkra på att ligan är fri från viruset. Vi måste värna om vår hälsa och aldrig sluta. Vi kommer inte ha mycket tid.

Italiens idrottsminister Vincenzo Spadafora sade i fredags att han tvivlade på att Serie A kommer vara redo att återupptas redan om en dryg månad.

– Just nu är det otänkbart att säga att det skulle gå att återuppta turneringar som vanligt i maj, särskilt inte med åskådare, sade han till italienska tv-kanalen Rai 3.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons