Annons

Anna Pella blir Folke Bernadotte-stipendiat

Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Anna Pella är årets Folke Bernadotte stiftelse-stipendiat. Pressbild.
Anna Pella är årets Folke Bernadotte stiftelse-stipendiat. Pressbild.Foto: Eva Lindblad

Folke Bernadottes stiftelses stipendium för 2020 tilldelas författaren och journalisten Anna Pella, som skrivit barnböckerna om Funkisfamiljen.

"Hon får stipendiet för det arbete hon gör med att sprida sin kunskap om livsvillkoren för barn med funktionsnedsättning och deras familjer," skriver förlaget Libris i ett pressmeddelande.

Annons

Folke Bernadottes stiftelse skriver att Anna Pellas arbete, där barns rätt att uttrycka sina tankar och känslor står i fokus, är extra viktigt för barn i utsatthet och att det därför bör uppmärksammas.

Anna Pella, som just nu arbetar med barnboken "Operation vän i nöd", kommer under året att använda stipendiet till att sprida information till socialtjänst, vård och omsorg och att medverka på konferenser, mässor och temadagar.

"Det är dags att ge barn med funktionsnedsättning och deras syskon en egen röst kring ämnet utsatthet", säger författaren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons