Annons

Cosmo stannar i Vinslöv

Vinslövs HK:s allsvenska lagbygge fortsätter. Nu har mittnian Christian Cosmo förlängt med VHK.
Handboll • Publicerad 27 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Cosmo kom till Vinslöv från IF Kristianstad inför våravslutningen 2019 och var först med om den blytunga säsongsavslutningen i fjol - och sen fick han uppleva succén med uppflyttning i år.

Och att spela i allsvenskan lockar den 22-årige mittnian.

Annons

– Det ska bli skitkul! Jag ser verkligen fram emot det. Jag hade samtal med Pelle (Käll, tränaren), som ville att jag skulle fortsätta och det här känns helt rätt för mig, säger Cosmo, som till hösten gör allsvensk debut.

Han hyllar Vinslövs satsning på att inte bara ta sig till allsvenskan utan att bygga ett lag som med Pelle Käll vid rodret kan etablera sig i serien.

– Jag tycker att vi redan under den gångna säsongen hade ett lag som håller i allsvenskan. Och med nyförvärven vi har fått in nu kommer det att bli kanon, säger Cosmo.

Christian Cosmo är en genombrottsstark spelare som bidrar med mycket fart och energi i offensiven.

Vad har du för mål personligen inför hösten?

– Jag ska bara fortsätta försöka utvecklas. Jag känner att jag redan har tagit stora kliv i Vinslöv och hittar min roll mer och mer. Tyvärr är man ju inte två meter lång, jag kan inte bara skjuta över alla. Jag får använda de styrkor jag har.

Hur blir det att spela allsvensk handboll i Furutorpshallen?

– Helt magiskt. Det stödet vi har på hemmamatcherna i en kokande Furutorpshall, det är helt sanslöst. Publiken i Vinslöv är fantastisk.

Michael Holmström, sportansvarig för Vinslövs HK:s herrtrupp, är nöjd med Cosmos underskrift:

– Vi är glada att Christian vill fortsätta med oss och ta sig an den utmaningen som det innebär med en allsvensk satsning.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons