Annons

Rasmusson stoppas från "Hela Sverige bakar"

Publicerad 28 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Birgitta Rasmusson är domare i "Hela Sverige bakar". Arkivbild.
Birgitta Rasmusson är domare i "Hela Sverige bakar". Arkivbild.Foto: Karin Wesslén/TT

Birgitta Rasmusson är bakboksförfattare och känd som en av domarna i "Hela Sverige bakar", men när den nya säsongen spelas in i sommar blir det för första gången utan kakdrottningen. Eftersom hon är 80 år gammal och därmed i riskgrupp om hon smittas av coronaviruset har Birgitta Rasmusson fått stanna hemma i Ljungskile.

– Jag har suttit i karantän i sex veckor för att hålla mig borta från allt, men nu har man kommit fram till att en äldre figur som jag vågar man inte utsätta för det här. Så det blir inget juryarbete för mig i år, säger hon till P4 Väst.

Annons

Inspelningarna startar inom ett par veckor, men om någon kommer att ersätta Birgitta Rasmusson är oklart. Den andra ordinarie jurymedlemmen är konditorn Johan Sörberg. Tanken är att Birgitta Rasmusson ska medverka via länk, men inte bedöma bakverken.

– Jag tror att det naturligtvis är rätt att tänka såhär. Men samtidigt känner jag mig snuvad på konfekten. Jag känner mig vilsen och har tråkigt helt enkelt, men jag förstår, säger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons