Annons

Handsprit till Skånes äldrevård

43 pallar med handsprit har skickats till Skåne av Socialstyrelsen.
SKÅNE • Publicerad 8 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 23 april fick Socialstyrelsen regeringens uppdrag att erbjuda alla kommuner i landet handsprit. På fredagen var det Skånes tur då 43 pallar med 16 000 liter handsprit landade i Ystad. Handspriten har köpts in av Socialstyrelsen och fördelas kommande vecka av Länsstyrelsen till de skånska kommunernas vård och äldreomsorg.

Socialstyrelsens sändning med handsprit har kommit till Skåne.
Socialstyrelsens sändning med handsprit har kommit till Skåne.Foto: Jessica Gow/TT

–Socialstyrelsen har upphandlat handsprit och gett länsstyrelserna i uppdrag att samordna och hjälpa till. Nu packar vi om lasten. Vi fördelar handspriten utifrån en fördelningsnyckel, säger Jon Andersen som ansvarar för resursfördelningsfrågor i Länsstyrelsens krisledningsorganisation, i ett pressmeddelande och tillägger;

Annons

–Länsstyrelsen jobbar tillsammans med Region Skåne och flera kommuner med att på olika sätt anskaffa skyddsmateriel till de skånska kommunerna. I dag har vi gjort en ansökan till Socialstyrelsen om att få andningsskydd, munskydd, visir och förkläden med lång ärm, som är det som de skånska kommunerna efterfrågar mest just nu, säger Jon Andersen.

(SkD)

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons