Annons

Uppmuntrar till uthållighet under krisberedskapsveckan

Beredskapsveckan genomförs den 11-17 maj. För Osby/Östra Göinges del ligger fokus på kommunikation kring coronapandemin.
Osby/Östra Göinge • Publicerad 11 maj 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Cecilia Alexandersson, Jens Blomstrand och Jimmie Ask utgör beredskapsstaben i Osby och Östra Göinge kommun.
Cecilia Alexandersson, Jens Blomstrand och Jimmie Ask utgör beredskapsstaben i Osby och Östra Göinge kommun.Foto: Susanne Gäre

Krisberedskapsveckan är en årligen återkommande informationskampanj för att öka människors beredskap inför samhällskriser och ytterst även höjd beredskap och krig.

Budskapet i årets kampanj är: "När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst".

Annons

- Ju bättre kunskap och beredskap vi har tillsammans desto bättre är vår förmåga att hantera kriser – och i förlängningen skydda och bevara viktiga samhällsfunktioner. Den här våren har vi verkligen fått pröva våra gemensamma krafter i samhället, från den enskilde till nationella myndigheter, säger säkerhets- och beredskapssamordnare Jens Blomstrand på Osby kommuns hemsida.

I år är det många aktörer som inte har möjlighet att genomföra de tänkta aktiviteterna för krisberedskapsveckan på grund av den rådande pandemin.

- Vårt fokus denna krisberedskapsvecka kommer istället vara på att fortsätta med kommunikation kring coronaviruset, och uppmana till uthållighet. Det är fortfarande av yttersta vikt att vi fortsätter begränsa smittspridningen och följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer, säger Jens Blomstrand.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons