Ekonomi

Campingbranschen vill ha besked

Svårt läge för campingar under en pågående pandemi. Arkivbild.
Svårt läge för campingar under en pågående pandemi. Arkivbild.
Fotograf: Claudio Bresciani / TT
Ekonomi
Ekonomi Myndigheternas motstridiga besked gör det svårt för svenskarna att planera sin semester.
Det hävdar camping-vd:n Johan Söör.
– För alla i branschen underlättar det med tydliga och konsekventa budskap.
PREMIUM

I vanliga fall är sommarplaneringen och alla sommarjobbare klara i mars. Men i år är ingenting som vanligt för Sveriges största campingkedja. Ett par veckor från att högsäsongen inleds är oron stor, och myndigheternas besked imponerar inte.

– Förra veckan gick Folkhälsomyndigheten ut och preciserade att man kunde åka 1-2 timmar med bil. Ett par dagar senare sade Socialstyrelsen att man helst inte ska resa alls. Myndigheterna ger tyvärr delvis motstridiga besked, säger Johan Söör, vd för First Camp med 39 campingar i Sverige.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Stockholm inledde börsveckan uppåt

Stockholmsbörsen inledde veckan med stigande kurser. Arkivbild.
Stockholmsbörsen inledde veckan med stigande kurser. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Stockholmsbörsen steg under måndagen. OMXS-index slutade 1,1 procent upp.
Även ledande europeiska börser steg.

Hoten om skärpningar av sanktioner mot Kina uteblev när den amerikanska presidenten Donald Trump kommenterade Kinas planer på att införa en särskild säkerhetslag i Hongkong. Det fick världens börser att andas ut en smula och minskade oron för att tonläget återigen höjs mellan de båda länderna.

Samtidigt signalerar inköpschefsindex för tillverkningsindustrin (PMI) i flera europeiska länder, som Sverige, Storbritannien och Tyskland, en ökad aktivitetsnivå i maj jämfört med i april, även om PMI fortfarande ligger under gränsen för tillväxt.

Klädjätten H&M lyfte 4,1 procent, mest av storbolagen. Därefter följde lastbilstillverkaren Volvos aktie som ökade 3,8 procent.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv steg 3,3 procent följt av gruvbolaget Boliden, upp 2,7 procent. SEB:s aktie lyfte 2,6 procent.

Medicinteknikbolaget Getinge och hygienföretaget Essity hörde till förlorarna och backade 2,0 procent respektive 1,4 procent.

Även de ledande Europabörserna steg. Londonbörsen gick upp 1,5 procent medan Parisbörsen ökade 1,4 procent.

Frankfurtbörsen höll stängt på grund av helgdag.

Ekonomi

Sydkorea välkomnar Trumpinbjudan till G7-möte

Sydkoreas president Moon Jae-In välkomnar inbjudan till G7 från president Donald Trump.
Sydkoreas president Moon Jae-In välkomnar inbjudan till G7 från president Donald Trump.
Fotograf: Jung Yeon-Je/Poolfoto via AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Sydkoreas president Moon Jae-In säger till USA:s president Donald Trump att han gärna accepterar den amerikanska inbjudan att delta i G7-gruppens möte. Uppgiften kommer från det sydkoreanska presidentkansliet Blå huset.

Trump sade i lördags att han skjuter det planerade G7-mötet till september på grund av coronapandemin. Han anser dessutom att G7-formatet är förlegat och inte reflekterar dagens globala verklighet. Han vill därför att Australien, Ryssland, Indien och Sydkorea inbjuds att delta.

G7 skulle ha träffats 10–12 juni på Camp David i USA. G7 består av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA samt EU.

Ekonomi

Nordmark vill justera las-förslag

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) är inte nöjd med förslagen från utredningen om en moderniserad arbetsrätt. Arkivbild.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) är inte nöjd med förslagen från utredningen om en moderniserad arbetsrätt. Arkivbild.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Las-utredningens förslag ger kraftig slagsida till arbetsgivarens fördel, anser arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).
– Vi kommer att behöva justera i de här förslagen, säger Nordmark om vad som sker om fack och arbetsgivare misslyckas med att göra upp själva.

Hon underkänner utredningens sätt att ta sig an kravet på att "grundläggande balans mellan arbetsmarknadens parter upprätthålls." Det är så det står i januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna C och L samt i utredningens direktiv.

– Utredningen når inte upp till de krav vi ställde på att balansen ska upprätthållas. Det är kraftig slagsida till arbetsgivarnas fördel, säger Nordmark.

Men hon hoppas att fack och arbetsgivare lyckas att enas om en förändring.

Ombedd att ge exempel på det som hon menar ger arbetsgivaren ett större övertag nämner hon förslaget om att arbetsgivare ska få undanta fem personer från principen om sist in först ut.

– Det är något som vi behöver hantera med samarbetspartierna om parterna inte kommer överens.

C och L har flera gånger gjort klart att det inte finns något att förhandla om, den förhandlingen skedde när januariöverenskommelsen värktes fram.

– Centern och Liberalerna gick till val på att öka flexibiliteten för arbetsgivarna och vi gick till val på att öka tryggheten för löntagarna. Det måste gå hand i hand, säger arbetsmarknadsministern.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs det felaktigt vilka företag som får undanta anställda från turordning. Alla får göra det.

Lars Larsson/TT

Ekonomi

Politiskt storbråk om sist in först ut

Särskild utredare Gudmund Toijer presenterar utredningen. En moderniserad arbetsrätt under en pressträff på måndagen.
Särskild utredare Gudmund Toijer presenterar utredningen. En moderniserad arbetsrätt under en pressträff på måndagen.
Fotograf: Fredrik Sandberg/TT
Ekonomi
Ekonomi Regeringens samarbetspartier gör tummen upp men ministern är inte lika nöjd med förslagen från utredningen om arbetsrätten.
Fem personer föreslås få undantas från las-listan vid uppsägningar.
Och det kan bli svårare för en anställd att propsa på omplacering vid uppsägning.

Utredningen och direktiven till den är ett resultat av regeringens och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalernas överenskommelse om regeringsmakten. Utredningens förslag ska genomföras om inte fack och arbetsgivare själva i höst lyckas göra upp om ändringar i lagen om anställningsskydd.

Sabuni påminner

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) har redan uttryckt sig skeptiskt, att förslagen snedvrider maktbalansen till arbetsgivarnas fördel.

– Men då vill jag påminna om att direktiven i utredningen utgår ifrån januariavtalet, säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni på en pressträff.

– Ett tips till Nordmark och övriga regeringen är att se till att LO blir överens med motparten Svenskt Näringsliv, kommer de inte överens är det det här som kommer att bli lag, fortsätter hon.

– Det här är en väldigt viktig och avgörande förbättring, säger Martin Ådahl, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Centerpartiet, till TT.

På frågan om förslaget att arbetsgivare ska få undanta fem personer från principen om sist in först ut är mer eller mindre än vad Ådahl och C önskat sig, säger han:

– Det är jätteviktigt och ett stort steg för att småföretagen ska våga anställa och ge arbetslösa en chans. Man hade alltid kunnat tänka sig större saker, men det viktiga nu är att det nu finns ett förslag om tydliga undantag från turordningsreglerna. Nu ligger bollen hos parterna.

Parterna kör själva

Facken har i förväg totalsågat förslagen från utredaren som väldigt obalanserat. Om undantagen i turordningen, säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson:

– Det handlar om 750 000 som jobbar i företag med färre än 15 anställda och som skulle bli av med sitt anställningsskydd.

Även arbetsgivarna ser helst att politikerna håller sig borta och att parterna förhandlar fram lösningar på arbetsrätten själva. Men Svenskt Näringslivs (SN) förhandlingschef Mattias Dahl ser flera bra förslag i utredningen. Men att SN därmed skulle kunna luta sig tillbaka och pressa facken hårdare, med lagstiftningen som hot, vill han inte direkt tillstå.

– Så kan man naturligtvis tänka, men så förhandlar vi inte. Och det skulle inte fungera i längden.

Han påminner om att facken i sin tur fick hjälp av politiken på 1970-talet när nuvarande las kom till.

– Vi har varit irriterade på LO ända sedan las kom till, säger Dahl.

LO är också den svaga länken i förhandlingarna med facken, enligt Mattias Dahl som syftar på de interna striderna inom LO-familjen.

I förslagen som nu läggs fram föreslår utredaren Gudmund Toijer att arbetsgivarna får undanta fem personer från principen sist in först ut, vid uppsägningar, och det oberoende av företagets storlek. I dag gäller undantag för två anställda för företag med högst tio anställda.

Vid lika lång anställningstid får arbetsgivaren bestämma vem som får vara kvar. Utredaren föreslår också att den som blir av med sin arbetsuppgift måste kunna ta ett annat jobb utan upplärning eller utbildning för att omplacering, där den med längre anställningstid slår ut den med kortare, ska bli aktuellt.

– Det grundas på kraven på snabb omställningstid. Men det är arbetsgivaren som har bevisbördan, säger Gudmund Toijer.

I dag säger praxis att den anställde har uppemot ett halvår på sig att lära sig ett annat jobb på samma arbetsplats.

Minska kostnader

Dessutom föreslås att det inte längre blir möjligt att ogiltigförklara en uppsägning vid företag med färre än 15 anställda. Detta för att minska kostnaderna för småföretag.

På pressträffen säger Toijer att han tycker att maktbalansen mellan fack och arbetsgivare upprätthålls genom förslagen.

– Jag bedömer förstås att jag har följt direktiven, säger han med förstår att det är fritt fram för tolkningar.

Till de anställdas fördel finns förslag på kompetensutveckling, enligt Gudmund Toijer, och gäller även vikarier med minst sex månaders sammanlagd anställningstid. Sanktionsavgiften för de företagare som struntar i det blir två–tre månadslöner, men bara då anställningen upphört.

Utredaren föreslår också ökade möjligheter för visstidsanställda att snabbare få en fast anställning.

I januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna står det att förändringarna i las ska genomföras 2021. Det ligger fast, enligt Centerpartiet.

Utredningen föreslår att lagen ska ändras den 1 januari 2022.

Olle Lindström/TT

Lars Larsson/TT

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni påminner Eva Nordmark om januariavtalet. Arkivbild.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni påminner Eva Nordmark om januariavtalet. Arkivbild.
Fotograf: Henrik Montgomery/TT

FAKTA

Fakta: Utredningens förslag

Arbetsgivare får undanta fem personer från turordningsreglerna vid uppsägningar. I dag gäller max två personer och då enbart för företag med högst tio anställda.

För att omplaceras ska en person kunna ta sig an de arbetsuppgifter som erbjuds utan upplärning.

Vid lika anställningstid avgör arbetsgivaren själv vem som får vara kvar när uppsägningar sker på grund av arbetsbrist.

Kompetensutveckling ska erbjudas alla anställda som varit anställda i minst sex månader "i skälig utsträckning". Arbetsgivare som inte följer det kan bli skadeståndskyldiga.

Möjligheten att förklara en uppsägning av personliga skäl ogiltig tas bort i företag med mindre än 15 anställda.

Bara efter prövning ska en person som sägs upp av personliga skäl i större företag kunna få lön medan det prövas om uppsägningen var ogiltig eller sakligt grundad.

Förtur till fast anställning föreslås gälla för personer som varit vikarier i nio månader. I dag gäller tolv månader.

Utredaren föreslår att lagändringarna införs den 1 januari 2022.

Källa: Utredningen om en moderniserad arbetsrätt

FAKTA

Fakta: Så säger januariavtalet

I överenskommelsen mellan regeringen och samarbetspartierna C och L, som slöts i januari 2019, sades så här om vad som skulle ses över kring arbetsrätten. Det blev också i praktiken direktiven för den utredning som nu läggs fram.

Arbetsrätten moderniseras och anpassas efter dagens arbetsmarknad samtidigt som en grundläggande balans mellan arbetsmarknadens parter upprätthålls.

Arbetsrätten ska ge företagen flexibilitet och skydda den enskilde arbetstagaren mot godtyckliga uppsägningar.

Lagen om anställningsskydd ska ändras genom tydligt utökade undantag från turordningsreglerna. Utredningen som får i uppdrag att utarbeta denna lagändring ska vidare lägga förslag som, särskilt för mindre företag, innebär lägre kostnader vid uppsägningar, samtidigt som rättssäkerhet och skydd mot godtycke upprätthålls.

Källa: Januariavtalet

Ekonomi

Positivare tongångar inom USA:s industri

Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Arkivbild.
Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Arkivbild.
Fotograf: Matt Rourke/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Tongångarna inom USA:s industri är nu något mera positiva efter det att inköpschefsindex i april låg på den lägsta nivån sedan april 2009. Majsiffran för USA:s industri låg på 43,1 jämfört med 41,5 i april enligt branschorganisationen Institute of Supply Managements. Den siffran var också i linje med analytikernas förväntningar enligt nyhetsbyråns Reuters sammanställning. Index var dock fortfarande under 50-gränsen där ett indextal över 50 tyder på tillväxt.

USA:s ekonomi har precis som övriga världen varit hårt ansatt av coronapandemin och cirka 21,4 miljoner arbetstillfällen försvann i mars-april samtidigt som landets BNP-tillväxt backade fem procent under första kvartalet.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Kul fakta från casinovärlden

Casinobonusar Casinospel på nätet har blivit ett väldigt vanligt tidsfördriv för många svenskar.

Numera är det många av oss som kopplar av med slots och bordsspel, istället för att läsa en bok eller lösa ett korsord.

Det är inte svårt att förstå hur nätcasinospel blivit så populärt. Casinona lockar hela tiden med generösa bonuserbjudanden via tv och på våra nyhetssajter. Nu för tiden innehåller nästan varje reklamavbrott på tv lockande kampanjerbjudanden från olika casinosajter. Och det har dessutom blivit otroligt lätt att hitta lukrativa startpaket hos någon jämförelsesida för casino bonusar.

Men även om nätcasinospel är ett förhållandevis nytt fenomen, så har casinospel anor långt bak i tiden. Och precis som med alla andra industrier så finns det en del överraskande fakta du aldrig kunde ha gissat dig till. Här är lite kul fakta från casinovärlden.

Varför heter blackjack egentligen blackjack?

Blackjack är förmodligen ett av världens populäraste spel. Långt innan den här spelklassikern gick att spela på casinosajter fanns blackjack hos landbaserade casinon, i olika biljardhallar och till och med pizzerior. Men var kommer spelet ifrån egentligen?

Precis som de flesta andra populära bordsspel har det blackjack sina rötter i 1700-talets Frankrike. Här hette spelet till en början Vingt-et-un, som betyder tjugoett på franska. Det var inte förrän fransmännen förde med sig spelet till USA som Vinget-et-un fick ett nytt namn, och blev det spel det är idag.

Till en början blev blackjack nämligen inte särskilt populärt hos de landbaserade casinona i Las Vegas, och för att locka spelare ändrade casinona spelreglerna i Ving-et-un en smula.

Casinona i Las Vegas införde ett spel som gjorde det möjligt för spelare att vinna tio gånger insatsen, och för att vinna skulle spelare få en hand som bestod av spader ess och klöver, eller spader, knekt.

Det är alltså härifrån namnet blackjack kommer, och det är naturligtvis även därför den svarta knekten kommit att symbolisera spelet. Sedan spelet blev populärt i Las Vegas har blackjack blivit en casinofavorit hos både landbaserade casinon och casinon på nätet.

Från tuggummin till storvinster

De flesta källor verka ense om det är tack vare Charles Fey som vi kan spela slots. Charles Fey kan du läsa om på wikipedia, ifall du känner att du vill veta mer om denna amerikanske mekanikerns liv och historia.

Hur som helst spann Fey vidare på en prototyp från 1891, och gjorde den mindre avancerad. Resultatet blev den ikoniska spelautomaten Liberty Bell, som du kan se på museum i delstaten Nevada än idag.  Charles Fey gjorde två viktiga förändringar på prototypen och la grunden för dagens spelautomater - han satte in hjul i maskinen och bytte ut spelkorten mot symboler.

Vad som är lite lusigt är att Liberty Bell betalade ut vinster i tuggummi under en tid. Istället för spelkort visade hjulen nämligen symboler som föreställde tuggummin och frukter. När spelare fick tuggummi-symboler på hjulen vann de sedan ett paket tuggummi eller smågodis. Det här var ett sätt att kringgå det rådande spelförbudet, och ge spelare spänning trots att de inte fick spela för pengar. Det är också därför klassiska spelautomater kommit att kallas för ”fruktmaskiner”.

Världens mest ikoniska casino finns för att kungahuset satt i knipa

De flesta har nog hört talas om det beryktade Casino de Monte Carlo. Den här pampiga casinoanläggningen, belägen i hjärtat av Monaco, är på många sätt de landbaserade casinonas Rolls Royce. Åtminstone om vi ser till historia och prestige.

Casinot har figurerat i James Bond-filmer och besökts flitigt av många kändisar och kungafamiljer. Men visste du att casinot bara står där det står idag för att Prins Charles III av Monaco behövde få in pengar till statskassan?

Det var nämligen när Monacos kungafamilj satt i ekonomisk knipa som prinsen skickade bud efter bröderna Blanc. Om du inte hört talas om de här bröderna tidigare kan vi berätta att det är tack vare dem som roulett blivit så populärt som det är idag.

På den tiden hade bröderna Blanc nämligen gett sig av till Hamburg för att marknadsföra sin version av roulett. Men när Prins Charles skickade bud efter dem återvände de till Frankrike för att skapa världens största casino. På order av prinsen byggde bröderna det ikoniska Casino de Monte Carlo, och naturligtvis såg de till att europeisk roulett var casinots huvudattraktion. Resten är historia.

Ekonomi

Industrins tvärnit mjuknar

Coronapandemin slår hårt mot svensk industri, visar inköpschefsindex från Swedbank och Silf.
Coronapandemin slår hårt mot svensk industri, visar inköpschefsindex från Swedbank och Silf.
Fotograf: ADAM IHSE / TT
Ekonomi
Ekonomi Trycket på bromspedalen lättar just nu i tillverkningsindustrin, efter tvärniten i april. Men det är långt kvar upp till att det går att tala om en riktig återhämtning efter coronakrisen, visar inköpschefsindex.

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin (PMI) steg till 39,2 i maj, från nedreviderade 36,4 i april. Det kan jämföras med indexnivån 50, brytpunkten mellan ökad och minskad aktivitet i sektorn.

Om botten har passerats är svårt att säga, men sannolikheten för en återhämtning ökar i takt med att allt fler länder nu börjar lätta på alla restriktioner för att begränsa smittspridningen, enligt Swedbankekonomen Jörgen Kennemar.

Starkare signaler än väntat

Den marginella uppgången för inköpschefsindex i maj låg i linje med förväntningarna på marknaden. Och tillsammans med andra konjunktursignaler – som förra veckans detaljhandelssiffror – börjar det nu se ut som att de allra dystraste prognosmakarna nu måste skruva upp förväntningarna.

SEB lade nyligen fram en prognos, där BNP skulle rasa med 13,5 procent i år och 6,5 procent på helåret.

– Det är väldigt svaga signaler vi får från industrin, men tittare man på inkommande data hittills har vi kanske lite starkare signaler än vad vi hade väntat oss, säger SEB:s räntestrateg Lina Fransson.

Nästa viktiga pusselbit i prognosarbetet blir torsdagens produktionsdata för näringslivet i april, från Statistiska centralbyrån.

Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, varnar samtidigt för att det är lätt att tolka inköpschefsindex för maj alltför positivt.

En faktor som spökar är att delindex för leveranstider bidrar positivt till huvudindex. Det hänger samman med att längre leveranstider normalt avspeglar att efterfrågan ökar i sektorn.

– Men här beror längre leveranstider på problem att få tag på insatsvaror i coronakrisen. Det här får en konstig effekt på huvudindex.

Lätt att öka från låga nivåer

Han tror att det redan i sommar kan bli nivåer på inköpschefsindex kring 50-strecket.

– Det är lätt att öka produktionen från väldigt låga nivåer, säger han, och påminner om att detta inte betyder att det är någon väsentlig förbättring för industrin.

Återhämtningens kraft och hur lång tid den tar avgörs av hur viruset utvecklar sig vad gäller spridning och vilka restriktioner som används.

– Här är osäkerheten fundamental. Vi lär oss dag för dag.

Prognosen från Nordea ligger på ett BNP-ras på cirka 10 procent i andra kvartalet, men att tredje och fjärde kvartalet kommer att präglas av en viss återhämtning på kanske 2–3 procent jämfört med kvartalet före.

För att nå upp till samma BNP-nivå som före krisen dröjer det troligen åtminstone till 2022, enligt Isaksson.

– Men att titta så långt fram i tiden är väldigt osäkert, säger han.

Joakim Goksör/TT

FAKTA

Fakta: Inköpschefsindex stiger från bottennivåer

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin (PMI) från Swedbank och Silf steg till 39,2 i maj, från nedreviderade 36,4 i april.

Bakom uppgången låg lyft för delindex för produktion och orderingång som drog upp inköpschefsindex med totalt 3,8 enheter. Delindex för sysselsättningen i sektorn bidrog också positivt, medan leveranstiderna drog nedåt.

Pristrycket från leverantörsledet sjönk i maj jämfört med april, med en notering för delindex på 40,2, vilket visar på ett fortsatt svagt pristryck.

Inköpschefsindex är en konjunkturmätare som tas fram av Swedbank och inköpschefsorganisationen Silf vid varje månadsskifte. Index för maj bygger på enkäter med inköpschefer i svensk tillverkningsindustri som gjordes 11–25 maj.

Aktiviteten i tysk tillverkningsindustri minskar fortfarande rejält i coronakrisens spår, enligt ett inköpschefsindex för maj från IHS Markit. Index stiger marginellt, till 36,6 från bottennappet i april på 34,5. Ett separat inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i hela eurozonen steg samtidigt till 39,4, från 33,4 i april.

Källor: Swedbank/Silf, Reuters

Ekonomi

Scania flaggar för stora neddragningar

Scania planerar omfattande personalnedskärningar till följd av coronakrisen. Arkivbild.
Scania planerar omfattande personalnedskärningar till följd av coronakrisen. Arkivbild.
Fotograf: Jonas Ekströmer/TT
Ekonomi
Ekonomi Lastbilstillverkaren Scania räknar med att personalstyrkan kan behöva minskas med 5 000 medarbetare, alltså nästan tio procent, i coronakrisens spår.
Upp till 1 000 tjänstemän i Södertälje omfattas, enligt Scaniachefen.
På börsen är det tummen upp till beskedet.

Efter den akuta kassaflödeskrisen till följd av coronapandemin och smittskyddsåtgärder tornar nu en djup och långvarig efterfrågekris upp sig för transportsektorn, enligt Scaniachefen Henrik Henriksson.

– När vi ser framåt så kommer efterfrågan inte komma tillbaka på ganska lång tid, säger han till TT.

Aktien i Scania stiger med 4,4 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet, vilket reducerar kursraset sedan årsskiftet till 34 procent.

Varsel av fast anställda

I totalsiffran 5 000 – där varsel som redan har hunnit läggas under krisen ingår – kommer även uppsagda med visstidsanställning och konsulter att räknas in. Men det går enligt Henriksson inte att utesluta att även fast anställd personal till slut måste varslas om uppsägning.

Och det brådskar med åtgärderna, för att snabbt få ned kostnaderna, enligt Henriksson, som tillägger att Scania även ser över själva företagsstrukturen och alla fasta kostnader.

– Både ur ett industriellt och kommersiellt perspektiv.

Lisa Lorentzson, ordförande för akademikerfacket på Scania, hoppas det ska gå att klara den stora krisomställningen utan varsel, precis som under finanskrisen.

– Det är ett estimat utifrån att vi inte gått ned på en mer detaljerad nivå. Den siffran kan naturligtvis komma att ändras, säger hon om Scanias beräkning av övertaligheten på 1 000 medarbetare bland tjänstemännen i Södertälje som koncernledningen tagit fram.

Fem dagars arbetsvecka

Koncernledningens dystra besked kommer samtidigt som Scania, efter två månader präglade av omfattande produktionsstopp och permitteringar, i veckan tar steget tillbaka till fem dagars arbetsvecka inom produktionen.

– Vissa delar av bolaget jobbar nu på som aldrig förr. Till exempel produktionen, som snabbt ska beta av vår orderbok och se till att vi behåller vårt kassaflöde. Och våra servicetekniker ute i våra verkstäder runt om i världen jobbar också dag och natt för att hålla kunderna rullande, säger Henriksson.

– Sedan har vi då administrativ personal och personal inom forskning och utveckling som bara jobbar kanske två dagar per vecka, tillägger han.

Enligt ett nytt avtal med facken som sträcker sig fram till årets semester ska permitteringsgraden i snitt bland tjänstemännen ligga på omkring 60 procent under perioden.

Återhämtningen i Asien, med Kina som draglok, ser stabil ut för Scania.

– Men vi tror inte det mönstret kommer att följas i Europa och Latinamerika, som är våra huvudmarknader. Det beror lite på vad det sker för andra underliggande strukturförändringar i regionen. Det är ganska politiskt rörigt i Latinamerika till exempel, säger Henriksson.

Sverige sticker ut

Han vill inte beskriva orderingången under april–maj. Men från Scanias cirka 400 000 uppkopplade lastbilar runt om i världen kommer dock en mycket dyster bild, om man räknar hur välfyllda lastbilarna är och hur många kilometer de kör.

I Sydeuropa var nedgången som värst 35 procent för några veckor sedan, enligt Henriksson. Det har nu återhämtat sig något till 15–20 procent. I Tyskland föll det först cirka 20 procent, medan det nu är cirka 10 procent lägre fraktkilometer per ton jämfört med före krisen.

Sverige sticker ut, med minst nedgång i hela Europa på bara några enstaka procent, enligt Henriksson.

En annan indikator som visar på det kärva läget är enligt Henriksson att 20–25 procent av Scanias leasingkunder begärt uppskov med betalningar.

Reserestriktionernas effekter är också tydliga.

– Tittar man på långfärdsbussar, som kör turister runt om i Europa, är trafiken ned med nästan 90 procent.

Joakim Goksör/TT

Tobias Österberg/TT

FAKTA

Fakta: Scanias neddragningsplaner i korthet

Scaniachefen Henrik Henriksson räknar med att 5 000 jobb måste bort inom koncernen för att anpassa verksamheten till de väsentligt lägre efterfrågan som kommer råda en tid framöver i coronakrisens spår.

Han vill inte redogöra för något besparingsmål i kronor och ören. Men utöver svenska anläggningar, inklusive cirka 1 000 tjänstemän i Södertälje, kommer Scania se över bemanning och produktion på lastbilsfabriker i Frankrike och Nederländerna samt bussfabrikerna i Polen och Finland. Därtill kommer neddragningar inom produktionen att göras i Brasilien och Argentina.

Inom försäljnings- och serviceorganisationen kommer troligen neddragningar att fördelas ganska jämnt i Europa och Latinamerika, enligt Henriksson.

Scania, som tillsammans med tyska MAN ingår i det börsnoterade VW-kontrollerade företaget Traton, hade vid årets början cirka 51 000 anställda, varav nästan 19 000 i Sverige.

Källor: Reuters, Scania

Ekonomi

Inbromsning av konkurser i maj

MQ är ett av de företag som gått i konkurs under coronakrisen. Men den konkursvåg som inleddes i maj ser ut att ha tagit en paus, enligt kreditupplysningsföretagen som analyserar utvecklingen. Arkivbild.
MQ är ett av de företag som gått i konkurs under coronakrisen. Men den konkursvåg som inleddes i maj ser ut att ha tagit en paus, enligt kreditupplysningsföretagen som analyserar utvecklingen. Arkivbild.
Fotograf: Jessica Gow/TT
Ekonomi
Ekonomi

Konkurserna bland företag fortsatte att öka i maj, men i en långsammare takt än månaderna före, visar ny statistik från flera kreditupplysningsföretag.

Enligt UC gick 667 företag och juridiska personer i konkurs i maj, en ökning med 5 procent jämfört med samma månad i fjol.

"Den första konkursvågen är över. Under mars och i början av april ökade konkurserna kraftigt för att sedan mattats av och antalet konkurser är nu på samma nivå som under 2019", säger Richard Damberg, ekonom på UC i ett pressmeddelande.

Omkring 1 500 anställda är berörda av konkurserna i maj, enligt en sammanställning från Creditsafe. Det är en minskning med 31 procent, jämfört med maj förra året. Sett till antal personer som drabbats av konkurserna är Stockholm värst drabbat.

För enskilda näringsidkare minskade dock konkurserna med 45 procent, från 78 för ett år sedan till 43 i maj i år, enligt UC:s statistik.

NÄSTA ARTIKEL