Annons

Två nya dödsfall i Skåne det senaste dygnet

Två personer har avlidit till följd av covid-19 i Skåne det senaste dygnet, meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande.
Skåne • Publicerad 23 maj 2020 • Uppdaterad 14 december 2021

Två personer har avlidit och 45 nya fall har konstaterats det senaste dygnet, skriver Regionen. Det innebär att antalet covid-positiva som avlidit i länet nu är 156 personer och att 1 475 har konstaterats smittade.

Skåne har den senaste tiden fått mycket beröm för sin hantering av corona-viruset, bland annat för att ha agerat proaktivt inom en rad områden. Till exempel införde man tidigt besöksförbud på äldreboenden. Nu har man tagit till liknande åtgärder inom psykiatrin. På mindre än två veckorhar vuxenpsykiatrin i Malmö ställt om sina rutiner så att man nu tar emot patienter som uppvisar corona-symptom i en ombyggd ambulanshall. Patienter som söker akut vård möts först av en porttelefon där personalen får chans att göra en bedömning.

– Patienter som inte uppvisar symptom tas emot som vanligt. Om patienten däremot har symptom som kan vara covid-19, så berättar vi i telefonen att de tas emot i ambulanshallen, säger Fredrik isacsson, sjuksköterska på vuxenpsykiatriavdelningen 1.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons