Annons

4,2 miljoner till nordiskt kulturstöd

Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Danska artisten Mads Langer genomför en drive in-konsert i Aarhus. Arkivbild.
Danska artisten Mads Langer genomför en drive in-konsert i Aarhus. Arkivbild.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau/TT

De nordiska kulturministrarna har beslutat att ge extra stöd till samarbeten mellan länderna i Norden genom att skjuta till medel till kultur- och konstprogrammet Nordisk kulturkontakt. Det var under ett digitalt möte om kulturlivet under coronakrisen som ministrarna tog beslutet, säger Joy Mogensen, kulturminister i Danmark.

"Jag är väldigt glad att vi som nordiska kulturministrar har kommit överens om att ge ett extra ekonomisk lyft för att hålla liv i det nordiska kulturlivet under covid-19. Konst och kultur är så viktiga för att binda ihop våra samhällen. Med dessa extra medel kan konstnärer och konstprojekt få stöd till samarbeten och nätverk," säger hon i ett pressmeddelande.

Medel från Nordisk kulturkontakt fördelas i höstens ordinarie ansökningsomgång, som öppnar i augusti. Det extra stödet ligger på 3 miljoner danska kronor, motsvarande ungefär 4,2 miljoner svenska.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons