Annons

Melker Persson lämnar Tyringe

Backen Melker Persson är klar för Örnsköldsviks HF. Han lämnar Tyringe och följer efter Sebastian Freed Karlsson norrut.
Ishockey • Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Melker Persson går till Örnsköldsvik HF.
Melker Persson går till Örnsköldsvik HF.Foto: Foto: Stefan Sandström

Karlskronafostrade Melker Persson kom till Tyringe från Kallinge/Ronneby inför den gångna säsongen. Han spelade 40 matcher i Tyringe i ettan och svarade för sex poäng.

Nu lämnar den 23-årige Persson Tyringe för spel i Örnsköldsvik HF i den norra hockeyettan. Tidigare har även Sebastian Freed Karlsson tagit klivet från Tyringe till Örnsköldsvik.

Annons

– Det ska bli jätteroligt att testa ett nytt äventyr. Jag har hört mycket gott om ÖHF från spelare och jag ser verkligen fram emot det här, säger Persson enligt ÖHF:s Facebooksida.

– Jag ska bidra i försvarsspelet, använda min fysiska storlek. Jag vill också bidra i offensiven, säger den 191 centimeter långe och 93 kilo tunge backen.

Patrik Edlund, sportchef i ÖHF, kommenterar nyförvärvet från Tyringe så här:

– Melker blir en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han är stark i det defensiva spelet. Det finns också offensiva uppsidor i honom och det ska vi tillsammans se till att plocka fram.

Persson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örnsköldsvik.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons