Annons

Bekräftat fall av covid-19 i Osby kommun

Efter misstanke om covid-19 inom äldreomsorgen i Osby kommun visar provsvaren att personen är smittad.
Osby • Publicerad 2 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Testresultat av covid-19.
Testresultat av covid-19.

Provtagning har genomförts och provsvaren bekräftar att det rör sig om covid-19.

– Vi kan inte kommentera det enskilda fallet på grund av patientsekretessen, men vi kan bekräfta att det rör sig om en person med hemtjänstinsatser som nu konstaterats positiv för covid-19. Vi har informerat berörda personer och ansvarig verksamhet som hanterar frågan, säger Lina Bengtsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Osby kommun på kommunens hemsida.

Annons

Det finns tydliga rutiner inom verksamheten för hur man hanterar personer som är eller misstänks vara sjuka. Hälsa och- välfärdsförvaltningen har också nära samarbete med regionens smittskyddsenhet.

– Det är fortsatt viktigt att alla följer myndigheternas rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset. Ett stort ansvar vilar på individen när det gäller fysisk distansering, att inte besöka äldre om man känner sig det minsta krasslig och att man är extra noggrann med handhygienen. Vår personal stannar hemma vid minsta sjukdomssymtom och följer basala hygienrutiner, säger Lina Bengtsson.

– Även om vi gör vad vi kan för att minimera riskerna inom våra verksamheter kan detta inträffa. Vår uppgift nu blir att hantera det på bästa sätt.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons