Annons

Tio döda av covid-19 i Älmhult

Inom socialförvaltningens verksamheter i Älmhults kommun har tio personer avlidit till följd av covid-19 och 32 fall konstaterats. Totalt har hittills 68 fall konstaterats.
Älmhult • Publicerad 3 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

På Älmhults kommuns hemsida uppdateras siffrorna tisdag och fredag. Den 2 juni konstaterades att fem personer är pågående fall med konstaterad covid-19, 32 brukare har konstaterats ha covid-19 och tio brukare har avlidit till följd av sjukdomen.

Inom socialförvaltningens personal uppges elva personer ha covid-19 och totalt antal fall bland personalen ligger på 31 personer med konstaterad covid-19.

Annons

Totalt i Älmhults kommun har 68 fall konstaterats.

I hela Kronobergs län ligger den 3 juni siffran på 882 konstaterade fall, 27 personer är inlagda på sjukhus och 72 personer har avlidit till följd av covid-19.

Antal testade personer i Kronoberg är 5 800 och antal friskförklarade 523. Medelåldern uppges ligga på 56 år för de som insjuknat.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons