Annons

Boktips: Super-Charlie & gosedjurstjuven

Publicerad 7 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
<em id="emphasis-b7372631c3479465abada01b6d4d8f2c">Super-Charlie & gosedjurstjuven</em>, av Camilla Läckberg och Millis Sarri.
Super-Charlie & gosedjurstjuven, av Camilla Läckberg och Millis Sarri.

Super-Charlie ser kanske ut som en vanlig baby, men egentligen är han en hjälte med superkrafter. Det är bara mormor som känner till detta och det är väl för tur att Super-Charlie har någon han kan prata med, utan att använda babyspråk.

I denna bok är det panik hemma hos familjen för storasysters gosedjur har försvunnit. Trots att hela familjen hjälper till att leta, kan ingen hitta Glennis. Mormor och Super-Charlie hittar ändå några ledtrådar, en bit röd plast, en knapp och lite kaksmulor.

Annons

Spåren leder fram till gärningsmannen och det är minsann en person som inte någon misstänker. Boken vänder sig till förskoleåldern och texten är roligt skriven med matchande illustrationer. Det finns mycket att titta på och skratta åt på uppslagen och visst är det spännande att få reda på vem som stulit Glennis!

Bra är också att Super-Charlie stöder Barncancerfonden. Tidigare böcker är bland annat Super-Charlie & mormorsmysteriet, Super-Charlie & lejonjakten och Super-Charlie & spökfällan.

Super-Charlie &amp; gosedjurstjuven

Av Camilla Läckberg och Millis Sarri. Förlag: Bonnier Carlsen.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons