Annons

Flicka får ersättning för Godsmagasinetbrand

Under två dagar satt en 16-årig flicka anhållen, misstänkt för inblandning i Godsmagasinetbranden. Nu får hon ersättning för sitt lidande av Justitiekanslern.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Flickan var en av de fem ungdomar som anhölls, misstänkta för att ha varit inblandade i branden som slukade Godsmagasinet och orsakade massiva skador på järnvägsnätet, i augusti förra året.

Hon anhölls på morgonen den 2 oktober och släpptes igen på eftermiddagen den 4 oktober. För tiden hon suttit frihetsberövad har JK beslutat att hon har rätt till 8.000 kronor i ersättning för lidande. Hon får dessutom ytterligare 1.755 kronor för ombudskostnader.

Flickan, som var 16 år när hon anhölls, avfördes så småningom som misstänkt för mordbranden. Däremot hade hon varit inne i Godsmagasinet dagen innan det började brinna och för det dömdes hon för olaga intrång till böter. Hon behövde dock aldrig betala något då böterna ansågs redan betalade genom att hon suttit frihetsberövad under utredningen.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons